Bos Abelstok op het Hogeland

Boomgaard van Bos Abelstok in de winter, Groningen Wandelaars net buiten Bos Abelstok in Groningen Bomen en akkers van Bos Abelstok, Groningen Fietspad langs de Kromme Raken naar Warfhuizen, Groningen Wandelpad van Klein Maarslag naar Bos Abelstok, Groningen Historische begraafplaats van het dorp Klein Maarslag in Groningen

Verwilderde fruitboomgaard langs de Kromme Raken

Bos Abelstok is voor een deel een verwilderde fruitboomgaard bij de Abelstokstertil (naam van een brug) over het water van de Kromme Raken. Het is gesitueerd op het Hogeland van Groningen en aan de rand van de Marne. In het eerste kwart van de 20e eeuw vestigde een kweker zich hier en legde er een appel- en perenboomgaard aan. Decennia later ging het bedrijf en boomgaard over in andere handen, waaronder een macro-biotische commune. Dat was in de hippietijd. Lees hier verder over de hippies en hillbillies van Abelstok. Heden ten dage is dit een dorpsbos waar je wandelpaden kunt volgen en waar langs het water een leuk fietspad loopt van Gemaal Abelstok naar Warfhuizen. Vanuit Bos Abelstok kun je tevens een onverhard pad naar de historische begraafplaats van Klein Maarslag volgen. Heel vroeger was dat een dorp, nu slechts een gehucht met enkele boerderijen. Bij het net genoemde gemaal kun je oostwaarts naar Mensingeweer en westwaarts naar Wehe-den Hoorn. Op de website staan tal van wandelroutes en fietsroutes. Deze plek komt terug in twee van deze routes. De eerste is een wandelroute maar kan deels worden gebruikt als fietsroute:

Wandelen in Mensingeweer groen vlak Fietsen in Pieterburen


Locatie van Bos Abelstok

In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart

Filmpjes

Dit geen filmpje van Bos Abelstok maar van de ingang tot het lijkenlaantje aan de zijde van Groot Maarslag. Dat leidt naar Klein Maarslag dat op haar beurt weer middels een paadje verbonden is met Bos Abelstok. Leuk wandelterrein. Het filmpje is gemaakt begin juni 2021.


groen vlak
Terug naar:

→ Mooie landelijke locaties en paden in Noord Groningen


→ Onverharde wandelpaden in Noord Groningen


→ Het Hogeland


→ De Marne


© 2020-2024 — Ontdek Noord Groningen