Dijkpad langs de Eems

Fietspad over de dijk langs de Eems in Delfzijl, Groningen Fietspad langs de Eems tussen Delfzijl en NAM locatie Bierum, Groningen Eemshotel in zee bij de dijk van Delfzijl in Groningen Weg tussen NAM locatie Bierum en Holwierde, Groningen

Fietspad langs de zee tussen Delfzijl en NAM locatie Bierum

Vanuit het havenstadje Delfzijl in cultuurlandschap Fivelingo kun je een mooi fietspad volgen in noordelijke richting. Dat tracect gaat over de dijk langs de zee, om precies te zijn: de brede Eemsmonding. Het pad begint pal tegenover het Eems Hotel dat aan (of beter gezegd boven) zee is gesitueerd. Onderweg heb je mooi uitzicht over het land voor en links van je en uiteraard rechts over de Eems richting Duitsland. Je kunt onderweg bij natuurgebiedje Voolhok (rand van Delfzijl) van het dijkpad af maar verderop ook bij Nansum en dus helemaal aan het eind bij de NAM locatie Bierum. Vanaf die plek kun je via rustige weggetjes landinwaarts rijden naar het dorpje Holwierde. Beneden langs het dijkpad (dat geen officiële naam heeft) ligt overigens de Dijkweg. Op de website staan tal van wandelroutes en fietsroutes. Deze plek komt terug in drie van deze routes. De eerste twee zijn wandelroutes maar kunnen net zo goed worden gebruikt als fietsroutes:

Wandelen in Appingedam groen vlak Fietsen in Appingedam


Locatie van het dijkpad

In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart

Een filmpje vanaf de dijk

Dit filmpje is gemaakt tussen Delfzijl en Bierum, niet ver van de NAM locatie Bierum. Je kijkt in het begin uit op de splitsing van de Dijkweg. Het pad tussen de bomen gaat naar het gehucht Uiteinde (en uiteindelijk naar Bierum).


groen vlak
Terug naar:

→ Mooie landelijke locaties en paden in Noord Groningen


→ Uitzichtpunten in Noord Groningen


→ Fivelingo


© 2020-2024 — Ontdek Noord Groningen