Landgoed Ekenstein en Borg Rusthoven

Park van Landgoed Ekenstein, Groningen Hotel op het Landgoed Ekenstein in de herfst, Groningen Borg Rusthoven bij Landgoed Ekenstein in de herfst, Groningen Water en bos op het Landgoed Ekenstein in de herfst, Groningen Fruitboomgaard en schapen op Landgoed Ekenstein, Groningen Bankje aan de Bolhuislaan vlakbij Ekenstein, Groningen

Historische borgen, water en bos

Landgoed Ekenstein is een bosrijk landgoed met waterpartijen en een hotel dat gesitueerd is in de historische borg op het terrein. U kunt er paden volgen over het landgoed, langs het hertenkamp en ook via de fruitboomgaard het terrein verlaten en het platteland van Fivelingo opwandelen. Als je rechtdoor blijf lopen dan kom je via de Bolhuislaan bij een bankje en klein monument (beeld van wandelschoenen) terecht. Dat markeert het begin van een onverhard pad richting Eenum en Oosterwijtwerd en over een spoorwegovergang en langs beeldentuin de Gerichtshof. Je kunt op het pad ook al eerder links afslaan naar Wirdum.

Het terrein rond de net gerestaureerde Borg Rusthoven ligt pal naast dat van Ekenstein, volg gewoon het bospaadje in het westelijke richting en daarna het aansluitende Tiggelpad. Vanuit deze locatie(s) kunt verschillende kanten uit, richting Garrelsweer in het westen, richting Appingedam in het oosten, richting oa. Wirdum in het noorden en ook een mooi fietspad (Meelenbrij) langs de Oosterwijtwerdermaar naar Oosterwijtwerd. Op de website staan tal van wandelroutes en fietsroutes. Deze plek komt terug in drie van deze routes. De eerste twee zijn wandelroutes maar kunnen grotendeels worden gebruikt als fietsroutes:

Wandelen op Ekenstein Wandelen op Ekenstein Fietsen in Appingedam


Locatie van Ekenstein en Rusthoven

In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart

Filmpje op Ekenstein

Het filmpje is gemaakt begin juni 2021.


groen vlak
Terug naar:

→ Mooie landelijke locaties en paden in Noord Groningen


→ Fivelingo


© 2020-2024 — Ontdek Noord Groningen