Het gehucht Lutjerijp in Fivelingo

Fietspad van Lutjerijp naar 't Zandt in Groningen Lambertusheerdpad in Lutjerijp, Groningen Lutje Hoeske in Lutjerijp, Groningen Fietspad naar Lutjerijp in Groningen Fietspad van Arwerd naar Leermens in Groningen Boslaan naar 't Zandt in Groningen Boslaan tussen Lutjerijp en 't Zandt, Groningen Donatuskerk in Leermens, Groningen

Boerderijen, leuke paadjes en het Lutje Hoeske

Lutjerijp is een gehucht op het platteland van cultuurlandschap Fivelingo en vormt een mooie plek om te wandelen of fietsen over uitgesleten schelpenpaadjes. Je vindt hier enkele omgrachte boerderijen, fraai akkerland en ook het Lutje Hoeske. Dat betekent in Gronings 'klein huisje' en dat is het ook. Naast het Lambertusheerdpad staat een klein houten huisje waar je met twee man in kunt in zitten. Daarnaast kun je het ook nog draaien. Dit Lambertusheerdpad loopt langs de akkers in noordwaartse richting 't Zandt waar het ook een behoorlijke aansluiting heeft op de onverharde Boslaan naar dat dorp. Loop of fiets in zuidelijke richting en je gaat over het Boakepad naar NAM locatie Leermens waar je af kunt slaan naar het dorpje Leermens maar ook oostwaarts kunt lopen over het leuke Leemstermeedenpad en vervolgens de Kloosterweg naar Arwerd (bij Krewerd). Op de website staan tal van wandelroutes en fietsroutes. Deze plek komt terug in drie van deze routes. De derde (fietsroute) niet maar die gaat wel over de Godlinzerweg waar het net genoemde Lambertusheerdpard op uit komt.

Update: ik kwam er de afgelopen winter achter dat het leuke schelpenpaadje met het Lutje Hoeske er niet meer lag, respectievelijk stond. Het is vervangen door een nieuw en breder betonnen fietspad. Helaas wat minder pittoresk dus maar het blijft een leuke omgeving om te wandelen en fietsen. De zomer daarop (zie foto) zag er al weer heel aardig uit. Het Lutje Hoeske stond er ook weer.

Wandelen in Lutjerijp Wandelen in 't Zandt Fietsen in Godlinze


Locatie van Lutjerijp

In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart

Een filmpje

Dit filmpje is niet gemaakt in Lutjerijp maar even verderop aan het einde van het onverharde deel van de Boslaan naar 't Zandt. Het uitzicht is vanaf het verharde deel van de Boslaan richting Lutjerijp (eind augustus 2021).


groen vlak
Terug naar:

→ Mooie landelijke locaties en paden in Noord Groningen


→ Onverharde wandelpaden in Noord Groningen


→ Fivelingo


© 2020-2024 — Ontdek Noord Groningen