Streektje 't Stort in de Marne

Gehucht Het Stort aan het Hunsingokanaal in Groningen Skyline en kerk van Leens in Groningen Fietspad van Leens naar Het Stort, Groningen De borg op Landgoed Verhildersum in Leens, Groningen Akkerland en boerderij bij 't Stort in Groningen Het streekje Kattenburg en de molen van Zuurdijk, Groningen

Waterrijk stukje platteland met leuke paden

't Stort is de naam van een streekje in cultuurlandschap de Marne en een plek waar verschillende wegen en paden samenkomen. Het plaatsje bestaat uit één straat met huizen en is gebouwd op de afgegraven grond van het Hunsingokanaal dat er vlak naast ligt. 't Stort is de plek waar dit kanaal samenkomt met het Warfhuisterloopdiep en de Hoornse Vaart. Vanuit deze locatie kun je het Scheefstilsterpad kiezen langs de Hoornse Vaart naar Landgoed Verhildersum (historische bezoekersattractie) of de brug oversteken en het fiets/wandelpad (Douwensterweg) naar Leens nemen.

Daarnaast kun je ook over de Trekweg in westelijke richting langs het Hunsingokanaal naar het bos van Leenstertillen of oostwaarts langs het Warfhuisterloopdiep naar Warfhuizen. Je kunt bij het aangrenzende gehucht Douwen ook zuidwaarts lopen of fietsen naar en door het streekje Kattenburg waar leuke paden te volgen zijn. Via dat streekje kun je naar het net genoemde Warfhuizen of naar Zuurdijk. Op de website staan tal van wandelroutes en fietsroutes. Deze plek komt terug in vier van deze routes. De eerste twee zijn wandelroutes maar kunnen ook grotendeels als fietsroute worden gebruikt:

Wandelen in Leens Wandelen in Mensingeweer Fietsen in Ulrum groen vlak Fietsen in Pieterburen groen vlak


Locatie van 't Stort

In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart

Filmpjes

Het filmpje is gemaakt in het streekje Kattenburg vlakbij 't Stort (eind mei 2021).


groen vlak
Terug naar:

→ Mooie landelijke locaties en paden in Noord Groningen


→ Mooie bruggetjes in Noord Groningen


→ De Marne


© 2020-2024 — Ontdek Noord Groningen