Westerdijkshorn in het Centrale Woldgebied

Boerderij in Westerdijkshorn, Groningen Klokkentoren van Westerdijkshorn in Groningen Boerderij in Westerdijkshorn, Groningen Fietspad langs de Oude Ae vlakbij Westerdijkshorn, Groningen

Fraai gehucht met opvallende klokkentoren

Westerdijkshorn is een voormalige dorpje, nu een met bomen geflankeerd gehucht in het Centrale Woldgebied van Groningen, een paar kilometer buiten het grotere Bedum. Het vrij pittoreske plaatsje bevindt zich in een hoek van de Wolddijk, de naam van een weg maar ook van een zeer oude dijk. In de middeleeuwen werd hier namelijk veel veen afgegraven en daardoor zakte het maaiveld logischerwijs. De Wolddijk werd aangelegd om het land te beschermen tegen water afkomstig van het hoger gelegen Hogeland. Het meest opvallende bouwwerk hier is de prachtige deels gele klokkentoren. Vorige exemplaren zijn in de loop der eeuwen steeds ingestort maar door een renovatie uit 1976 is de huidige toren in goede conditie.

Westerdijkshorn ligt dus in een bocht en je kunt via de weg naar het net genoemde Bedum rijden of zuidwaarts de Wolddijk afrijden naar of richting de stad Groningen. Je kunt echter ook het leuke Dijkshornsterpad wandelen of fietsen. Dat loopt in noorderlijke richting langs de weilanden en langs het water van de Oude Ae. Steek onderweg het bruggetje over om bijvoorbeeld naar Wetsinge te gaan of blijf doorlopen om via het voormalige dorpje Onderwierum in Onderdendam uit te komen. Op de website staan tal van wandelroutes en fietsroutes. Deze plek komt terug in twee van deze routes.

Wandelen in Westerdijkshorn groen vlak Fietsen in het Centrale Woldgebied


Locatie van Westerdijkshorn

In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart

Een filmpje van Westerdijkshorn

Begin juli 2021.


groen vlak
Terug naar:

→ Mooie landelijke locaties en paden in Noord Groningen


→ Het Centrale Woldgebied


© 2020-2024 — Ontdek Noord Groningen