Westpolder in de Marne

Fietsers in de Westpolder van Groningen De dijk van de Westpolder in Groningen Kerk van Hornhuizen in Groningen Molen de Onderneming in het dorpje Vierhuizen, Groningen Uitkijktoren in de Marnewaard, Groningen Uitzicht vanaf de dijk bij Lauwersoog, Groningen

Polder en streek achter Hornhuizen en Vierhuizen

De naam Westpolder is de naam van een streek en uiteraard van een polder. Het is gesitueerd in cultuurlandschap de Marne en wel in het uiterste noordwesten daarvan. Vlakbij het dorpje Hornhuizen rijdt of fietst u de polder via het gat in de dijk binnen en dan volgt een behoorlijk lang traject door dit weidse landschap dat begrenst wordt door de zeedijk. Westpolder is ook de naam van de weg die door de streek gaat en die eindigt in het zuiden bij het dorpje Vierhuizen dat in het noorden en westen ook geflankeerd wordt door een dijk.

De polder grenst aan Nationaal Park Lauwersmeer en ook aan de Marnewaard, een militair oefenterrein, tevens natuurgebied met wandel -en fietspaden. Het punt dat op de kaart is aangegeven is een kruispunt van wegen. Daar kun je noordwaarts door de polder richting Hornhuizen, zuidwaarts naar Vierhuizen, zuidoostwaarts naar Ulrum en noordwestwaarts over het fietspad via een bruggetje naar en rondom het militair oefendorpje Marnehuizen in de Marnewaard. Ongeveer halverwege de Westpolder kun je overigens ook de kustweg inslaan. Die ligt grotendeels tussen de zeedijk en de Marnewaard, en eindigt bij het kust -en havendorp Lauwersoog. Op de website staan tal van wandelroutes en fietsroutes. Deze plek komt terug in één van deze (fiets)routes.

groen vlak Fietsen in Ulrum groen vlak


Locatie van de Westpolder

In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart

Een filmpje van de Westpolder

Begin juni 2021.


groen vlak
Terug naar:

→ Mooie landelijke locaties en paden in Noord Groningen


→ De Marne


© 2020-2022 — Ontdek Noord Groningen