Appartement Anno 1874

Appartement boeken bij Anno 1874 in Leens, Groningen Mooi straatje in het dorp Leens, Groningen De borg van Landgoed Verhildersum in Leens, Groningen Akkers en een kerk in het landschap de Marne in Groningen Molen en kanaal van Mensingeweer, Groningen Hunsingokanaal bij Leenstertillen in Groningen Theefabriek in Houwerzijl, Groningen Wehe-den Hoorn op het platteland van Groningen Brug van Warfhuizen in de Marne, Groningen Café bij het water in Winsum, Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten in het dorp Leens


Anno 1874 is een appartement met terras in het dorp Leens, onderdeel van het cultuurlandschap de Marne. Het staat schuin tegenover de middeleeuwse kerk en vlakbij een ambachtelijke cafetarie en restaurant. Leens heeft ook een historische trekpleister van belang en dat is Landgoed Verhildersum waar naast de borg ook een museumboerderij en tuinen te bezichtigen zijn. In de regio zijn ook tal van oude kerken te zien, zoals bijvoorbeeld hier in het dorp maar ook in nabijgelegen plaatsen als Ulrum, Warfhuizen, Vierhuizen en Hornhuizen. Ook het Nationaal Park Lauwersmeer, Nationaal Landschap Middag-Humsterland en de stad Groningen zijn uiteraard te bezoeken. In het geval van de stad zou u zelfs de auto kunnen laten staan en de bus pakken want die rijdt zeer frequent.

Eten, drinken en boodschappen: U kunt uit eten gaan hier in Leens. Dat kan bij de 'gewone cafetaria' maar ook bij de ambachtelijke cafetaria en restaurant vanLeenen. Overdag kunt u tevens terecht in Restaurant Ons Schathoes op Landgoed Verhildersum. In de omgeving vindt u restaurants in Molenrij, Kloosterburen, Lauwersoog, Zoutkamp en Houwerzijl. In de havens van Lauwersoog en Zoutkamp zijn meerdere opties. In Houwerzijl kunt u voor een high tea terecht in de Theefabriek. Boodschappen doen in de supermarkt kan hier in Leens waar twee supermarkten te vinden zijn. Het dorp heeft tevens een warme bakker.


De locatie
In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Leens in Groningen Vakantiebestemming Kloosterburen in Groningen Vakantiebestemming Zoutkamp in GroningenWandelroute (ook in te vullen als korte fietsroute)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Leens ligt aan twee van die routes.

Wandelen in Leens Wandelen in Kloosterburen Wandelen in MensingeweerFietsroutes

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Het dorp Leens ligt aan twee van die routes. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

Fietsen in Ulrum groen vlak Fietsen in Pieterburen

Filmpjes

Filmpje is gemaakt pal voor 't Posthuys met daar tegenover de kerk van Leens. Filmpje 2 is gemaakt aan de rand van Leens en vlakbij Landgoed Verhildersum (begin juni 2021) en filmpje 3 op Landgoed Verhildersum (begin september 2021).


groen vlak
Terug naar:

→ Leens

→ De Marne

→ Vakantiehuizen en appartementen in Noord Groningen

© 2020-2024 — Ontdek Noord Groningen