B&B D'Olle Pastorie

Kamer boeken bij B&B D'Olle Pastorie in het dorp Vierhuizen Groningen B&B D'Olle Pastorie in het dorp Vierhuizen Groningen Het dorpje Vierhuizen in Groningen Akkers en een kerk in het landschap de Marne in Groningen De haven van Zoutkamp in Groningen Theefabriek in Houwerzijl, Groningen De borg van Landgoed Verhildersum in Leens, Groningen Het dorpje Hornhuizen in de Marne, Groningen Lauwersmeergebied in Nederland Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten tegenover de Kerk van Vierhuizen


D'Olle Pastorie is een b&b in het kleine maar mooie dorpje Vierhuizen, onderdeel van het cultuurlandschap de Marne en op de rand van het Nationaal Park Lauwersmeer. De bed and breakfast heeft overigens ook een sauna en het is mogelijk een familiekamer te boeken. Pal tegenover ziet u de fraaie middeleeuwse kerk staan en ietsje verderop de 19e eeuwse korenmolen. Het dorpje heeft ook een herberg waar u kunt eten en drinken. In de regio zijn bijvoorbeeld tal van oude kerken te zien, zoals bijvoorbeeld hier in Vierhuizen maar ook in nabijgelegen plaatsen als Leens, Ulrum, Niekerk en Hornhuizen. Trekpleisters zijn er ook in dit gebied. Denk aan Landgoed Verhildersum in Leens, de Theefabriek in Houwerzijl (met name culinair) en het gezellige haventje van Zoutkamp. De stad Groningen is uiteraard te bezoeken. Vanuit de haven van Lauwersoog kunt u de veerboot pakken voor een dagje Schiermonnikoog.

Eten en drinken: Hier in Vierhuizen kunt u gaan eten Herberg het Lachende Paard. U kunt ook naar Leens gaan want daar vindt een 'gewone cafetaria' maar ook bij de ambachtelijke cafetaria en restaurant vanLeenen. Overdag kunt u tevens terecht in Restaurant Ons Schathoes op Landgoed Verhildersum. In de omgeving vindt u ook restaurants in Molenrij, Kloosterburen, Lauwersoog en Zoutkamp. In de havens van Lauwersoog en Zoutkamp zijn meerdere opties. In Houwerzijl kunt u voor een high tea terecht in de Theefabriek


De locatie
In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Zoutkamp in Groningen Vakantiebestemming Lauwersoog in Groningen Vakantiebestemming Leens in GroningenWandelroute (ook in te vullen als korte fietsroute)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Vierhuizen ligt aan één van die routes, een mooie rondwandeling via Zoutkamp, Niekerk en Houwerzijl. In het nationale park zijn uiteraard ook tal van wandelmogelijkheden.

groen vlak Wandelen in Zoutkamp groen vlakFietsroute

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Het dorp Vierhuizen ligt aan één van die routes en ligt op enkele kilometers van de rondrit door/langs Nationaal Park Lauwersmeer. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

Fietsen in Ulrum groen vlak Fietsen door Nationaal Park Lauwersmeer
Terug naar bestemming:

→ De Marne

→ Nationaal Park LauwersmeerTerug naar accommodaties:

→ B&B's in Noord Groningen

→ Fraaie b&b's op het Groninger platteland

© 2020-2022 — Ontdek Noord Groningen