Appartement de Oude Paardetramremise

Appartementen de Oude Paardetramremise in het dorp Ulrum, Groningen Molen en kanaal van Mensingeweer, Groningen Hotel boeken via Ontdek Noord Groningen Akkers en een kerk in het landschap de Marne in Groningen Hunsingokanaal bij Leenstertillen in Groningen De borg van Landgoed Verhildersum in Leens, Groningen Theefabriek in Houwerzijl, Groningen De haven van Zoutkamp in Groningen Het dorpje Vierhuizen in Groningen Het dorpje Hornhuizen in de Marne, Groningen Lauwersmeergebied in Nederland Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten in het dorpje Ulrum


De Oude Paardetramremise is een appartement in het dorp Ulrum, onderdeel van het cultuurlandschap de Marne. In de regio zijn bijvoorbeeld tal van oude kerken te zien, zoals bijvoorbeeld hier in Ulrum maar ook in nabijgelegen plaatsen als Leens, Vierhuizen, Niekerk en Hornhuizen. Trekpleisters zijn er ook in dit gebied. Denk aan Landgoed Verhildersum in Leens, de Theefabriek in Houwerzijl (met name culinair) en het gezellige haventje van Zoutkamp. Ook het Nationaal Park Lauwersmeer en de stad Groningen zijn uiteraard te bezoeken. In het geval van de stad zou u zelfs de auto kunnen laten staan en de bus pakken want die rijdt zeer frequent.

Eten, drinken en boodschappen: In Ulrum kunt u terecht bij eetcafé Neptunus. U kunt ook uit eten gaan in het nabij gelegen Leens. Dat kan bij de 'gewone cafetaria' maar ook bij de ambachtelijke cafetaria en restaurant vanLeenen. Overdag kunt u tevens terecht in Restaurant Ons Schathoes op Landgoed Verhildersum. In de omgeving vindt u restaurants in Molenrij, Kloosterburen, Lauwersoog, Zoutkamp en Houwerzijl. In de havens van Lauwersoog en Zoutkamp zijn meerdere opties. In Houwerzijl kunt u voor een high tea terecht in de Theefabriek en in Vierhuizen bij Herberg het Lachende Paard. Boodschappen doen in de supermarkt kan in Leens waar twee supermarkten te vinden zijn en ook in Zoutkamp. Warme bakkers zijn te vinden in Leens en Zoutkamp.


De locatie
In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Leens in Groningen Vakantiebestemming Zoutkamp in Groningen Vakantiebestemming Lauwersoog in GroningenWandelroute (ook in te vullen als korte fietsroute)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Ulrum ligt aan één van die routes. Dat traject scheert langs de zuidkant van het dorp over het onverharde jaagpad naar Leenstertillen.

groen vlak Wandelen in Leens groen vlakFietsroute

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Het dorp Ulrum ligt aan één van die routes. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

groen vlak Fietsen in Ulrum groen vlak

Filmpje(s)

Het filmpje is gemaakt hier vlakbij bij de kerk van Ulrum (half juni 2021). Daar in die oude kerk predikte gedurende de 19e eeuw ook ene Hendrik de Cock en deze dominee stond aan de basis stond van de Afscheiding van 1834 waarbij er zelfstandig gereformeerde kerken ontstonden naast de Nederlandse Hervormde Kerk. Video's zijn gemaakt in juni 2021.


groen vlak
Terug naar:

→ De Marne

→ Vakantiehuizen en appartementen in Noord Groningen

© 2020-2024 — Ontdek Noord Groningen