Appartement (b&b) de Sarrieshut

Appartement boeken bij de Sarrieshut in Houwerzijl, Groningen Theefabriek in Houwerzijl, Groningen Akkers en een kerk in het landschap de Marne in Groningen De haven van Zoutkamp in Groningen De borg van Landgoed Verhildersum in Leens, Groningen Het dorpje Vierhuizen in Groningen Het dorpje Hornhuizen in de Marne, Groningen Lauwersmeergebied in Nederland Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten in het dorpje Houwerzijl


De Sarrieshut is een appartement maar op basis van b&b. U krijgt hier dus ontbijt. In het appartement kunt u met maximaal twee personen overnachten. Deze accommodatie is gesitueerd in het leuke dorpje Houwerzijl waar een bekende culinaire trekpleister staat, namelijk de Theefabriek. Dat is een theewinkel, klein theemuseum en bovenal een theeschenkerij waar je kunt genieten van een high tea maar ook voor eenvoudigere opties als een taart met thee en lunch. U zit hier in het uitgestrekte cultuurlandschap de Marne dat ook vlakbij Nationaal Park Lauwersmeer is gesitueerd. Ga ook eens kijken in het gezellige haventje van Zoutkamp en bezoek Landgoed Verhildersum in Leens. Vanuit de haven van Lauwersoog kunt u de veerboot pakken voor een dagje Schiermonnikoog.

Eten, drinken en boodschappen: U kunt hier in Houwerzijl plaatsnemen in de Theefabriek en genieten van een uitgebreide High Tea of uiteraard eenvoudigere opties. U kunt in de bijbehorende theewinkel ook allerlei soorten heerlijke thee kopen om 'thuis' in het appartement te trekken. In het nabij gelegen dorp Zoutkamp zijn meerdere opties om te gaan eten en drinken en dat geldt ook voor Lauwersoog aan zee. Verder kunt u bijvoorbeeld ook in Vierhuizen terecht bij Herberg het Lachende Paard en in Leens bij ambachtelijke cafetaria en restaurant vanLeenen. Overdag kunt u tevens eten in Restaurant Ons Schathoes op Landgoed Verhildersum. Boodschappen doen in de supermarkt kan oa. in Zoutkamp en Leens waar zelfs twee supermarkten te vinden zijn. Zoutkamp en Leens hebben tevens een warme bakker.


De locatie
In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Zoutkamp in Groningen Vakantiebestemming Lauwersoog in Groningen Vakantiebestemming Leens in GroningenWandelroute (ook in te vullen als korte fietsroute)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Houwerzijl ligt aan twee van die routes, een mooie rondwandeling via Zoutkamp en Vierhuizen en één via Leens en Landgoed Verhildersum.

Wandelen in Zoutkamp groen vlak Wandelen in LeensFietsroute

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Het dorp Houwerzijl ligt aan twee van die routes. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

Fietsen in Ulrum groen vlak Fietsen in Pieterburen

Filmpjes

Op het eerste filmpje ziet u de Theefabriek: theeschenkerij, theewinkel en theemuseum in één (eind oktober 2021). Het tweede filmpje laat de Houwerzijlstervaart zien aan de rand van het dorpje, een punt waar meerdere leuke paden kruisen. Dat filmpje is gemaakt begin juni 2021.


Terug naar:

→ De Marne

→ Vakantiehuizen en appartementen in Noord Groningen

→ B&B's in Noord Groningen

© 2020-2022 — Ontdek Noord Groningen