B&B de Vijgenhof

De Vijgenhof in Appingedam, Groningen Schilderachtig straatje in Appingedam, Groningen Hotel boeken via Ontdek Noord Groningen Hangende Keukens van Appingedam, Groningen Museum Mohlmann in de stad Appingedam, Groningen Ondergaande zon in Fivelingo, Groningen Bos en water op landgoed Ekenstein in Groningen Kerk en omliggende akkers van het dorpje Zeerijp in Groningen Kerk van Eenum op de wierde van Eenum in Groningen Winkelstraat van het dorp Loppersum in Groningen De dijk en zee in havenstad Delfzijl, Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten in het middeleeuwse stadje Appingedam

De Vijgenhof is een fraaie b&b in het historische stadje Appingedam, noordoost Groningen. Het is gesitueerd in het voormalige Joodse schootlje pal achter de oude Synagoge. Appingedam is befaamd om haar middeleeuwse stadscentrum met haar Hangende Keukens over het Damsterdiep. Er zijn ook musea om te bezichtigen. In de omgeving treft u het uitgestrekte cultuurlandschap van Fivelingo met haar middeleeuwse kerken. In de directe omtrek vindt u ze bijvoorbeeld in Zeerijp, Eenum, Krewerd, Loppersum en op nog veel meer plekken. U kunt in de omgeving bijvoorbeeld ook gaan wandelen op en rondom het bosrijke Landgoed Ekenstein dat doorloopt naar het terrein rond de gerestaureerde Borg Rusthoven en wandelen op de zeedijk in Delfzijl. Appingedam ligt langs de spoorlijn tussen Groningen en Delfzijl. Een bezoek aan de grote stad behoort dus ook tot de mogelijkheden.


Boeken en/of meer informatie?


Hotel
fotoDe locatie

Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Appringedam in Groningen Vakantiebestemming Delfzijl in Groningen Vakantiebestemming Zeerijp in GroningenWandelroutes (ook in te vullen als korte fietsroutes)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Appingedam ligt aan drie van die routes. Het zijn wandelingen van a naar b. De eerste route eindigt in het stadje, de andere twee beginnen er. Het treinritje tussen begin -en eindpunt is telkens slechts een minuut of 5.

Wandelen in Appingedam Wandelen in Lutjerijp Wandelen op EkensteinFietsroute

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. De Vijgenhof ligt op één van die routes. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

groen vlak Fietsen in Appingedam groen vlak
→ Terug naar Appingedam

→ Terug naar Fivelingo

→ Terug naar Overnachten in Groningen

© 2020-2021 — Ontdek Noord Groningen