Het Eemshotel

Het Eemshotel in Delfzijl, Groningen De dijk en zee in havenstad Delfzijl, Groningen Hotel boeken via Ontdek Noord Groningen Kerk en toren van Uitwierde bij Delfzijl, Groningen Schilderachtig straatje in Appingedam, Groningen Hangende Keukens van Appingedam, Groningen Ondergaande zon in Fivelingo, Groningen Kerk en beschermde dorpsgezicht van dorpje Spijk in Groningen Kerk en omliggende akkers van het dorpje Zeerijp in Groningen Kerk van Eenum op de wierde van Eenum in Groningen Mariakerk in het dorpje Krewerd, Groningen Winkelstraat van het dorp Loppersum in Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten boven de Eems in Delfzijl

Het Eemshotel is gesitueerd in het havenstadje Delfzijl. Het bevindt zich bij de dijk en staat op palen boven het water van de Eems. Het stadje is de grootste plaats in de noordoostelijke hoek van Groningen en ligt vlakbij het middeleeuwse Appingedam. In Delfzijl wordt ook meestal om de vijf jaar het grote maritieme evenement Delfsail georganiseerd. DelfSail 2021 vindt plaats van 10 t/m 13 juni. In de omgeving treft u het uitgestrekte cultuurlandschap van Fivelingo met haar middeleeuwse kerken. In de directe omtrek vindt u ze bijvoorbeeld in Uitwierde, Spijk, Krewerd, Holwierde en op nog veel meer plekken. De stad Groningen kunt u uiteraard ook bezoeken. Als u wilt per trein want er is een directe verbinding.


Boeken en/of meer informatie?


Hotel
fotoDe locatie

Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Delfzijl in Groningen Vakantiebestemming Appringedam in Groningen Vakantiebestemming Zeerijp in GroningenWandelroutes (ook in te vullen als korte fietsroutes)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Delfzijl is het beginpunt van één van die routes. Dat is een relatief korte route via het kleine Uitwierde naar het pittoreske Appingedam. Terug kunt u eenvoudig en snel de trein pakken.

groen vlak Wandelen in Appingedam groen vlakFietsroute

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Het Eemshotel ligt op één van die routes. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen. Houd er rekening mee dat deze website over Noord Groningen gaat en dat het gebied ten zuiden/oosten van Delfzijl niet behandeld wordt. Daar vindt u bijvoorbeeld het mooie Termunterzijl waar u op de fiets heen zou kunnen of het gebied rondom het Schildmeer bij Overschild en Steendam.

groen vlak Fietsen in Appingedam groen vlak
→ Terug naar Delfzijl

→ Terug naar Fivelingo

→ Terug naar Overnachten in Groningen

© 2020-2021 — Ontdek Noord Groningen