Herberg -en restaurant Molenrij

Kamer boeken bij Herberg Molenrij in Groningen Herberg Molenrij in Groningen Mooie huizen in het dorpje Molenrij, Groningen Restaurant in het dorp Kloosterburen, Groningen Kanaal en fietspad in landschap de Marne in Groningen De borg van Landgoed Verhildersum in Leens, Groningen Historisch huis en b&b in Pieterburen, Groningen Het dorpje Hornhuizen in de Marne, Groningen De natuur van het Nationaal Park Lauwersmeer in Friesland Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten in het dorpje Molenrij


Herberg -en restaurant Molenrij is gesitueerd in het zeer kleine maar mooie dorpje Molenrij dat tegen het grotere Kloosterburen aan ligt. Aan de achterkant bevindt zich tevens een terras. U zit hier in het cultuurlandschap de Marne. In het nabijgelegen Kloosterburen vindt u twee kerken met achter de katholieke kerk de openbaar toegankelijke Kloostertuin. In de regio zijn de nodige middeleeuwse kerken om te bezichtigen, onder andere in Hornhuizen, Leens, Ulrum en Pieterburen. Bezoekersattracties van formaat zijn er ook. Denk aan Landgoed Verhildersum in Leens en Zeehondencentrum Pieterburen. Ook het Nationaal Park Lauwersmeer en de stad Groningen kunt u uiteraard bezoeken.

Eten en drinken: Uiteraard kunt u gaan eten bij de herberg. In de nabijgelegen dorpen Kloosterburen, Pieterburen, Westernieland en Leens vindt u echter ook restaurants. In Leens kan dat bij de 'gewone cafetaria' maar ook bij de ambachtelijke cafetaria en restaurant vanLeenen. Overdag kunt u tevens terecht in Restaurant Ons Schathoes op Landgoed Verhildersum. In Pieterburen kunt u ook plaatsnemen bij de theeschenkerij bij Domies Toen of bij de Theefabriek wat verder weg in Houwerzijl.


De locatie
In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Kloosterburen in Groningen Vakantiebestemming Leens in Groningen Vakantiebestemming Pieterburen in GroningenWandelroute (ook in te vullen als korte fietsroute)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Molenrij ligt vlakbij één van die routes.

groen vlak Wandelen in Kloosterburen groen vlakFietsroutes

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Molenrij ligt aan één van die routes (de eerste hieronder) maar de tweede ligt ook vlakbij want die komt door het aangrenzende Kloosterburen. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

Fietsen in Pieterburen groen vlak Fietsen in Ulrum

Filmpje

Het filmpje is gemaakt bij het haventje van Molenrij (eind juli 2021).


groen vlak
Terug naar:

→ Kloosterburen en Molenrij

→ De Marne

→ Hotels en herbergen in Noord Groningen

© 2020-2024 — Ontdek Noord Groningen