Hotel het Gemeentehuis

Hotel het Gemeentehuis in Uithuizen, Groningen Winkelstraat in het dorp Uithuizen, Groningen Hotel boeken via Ontdek Noord Groningen De historische Menkemaborg en het Schathoes in Uithuizen, Groningen Landschap het Hogeland van Groningen Kerk van Uithuizermeeden in Groningen Rensumaborg in het dorp Uithuizermeeden, Groningen Monumentale boerderij in De Streek vlakbij Usquert in Groningen Villa's in Usquert, Hogeland van Groningen Molen in het openluchtmuseum van Warffum in Groningen De Noordkaap op de dijk van het Hogeland in Groningen Noordpolderzijl aan de kust van Groningen Theeschenkerij op het Landgoed Ewsum in Middelstum, Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten in Uithuizen

Hotel het Gemeentehuis is een accommodatie pal in het centrum van Uithuizen, één van de grotere dorpen op het Groninger Hogeland. Dit is tevens een plaats met een prominente historische trekpleister want de Menkemaborg is hier ook gesitueerd. In deze contreien zijn daarnaast tal van oude kerken te zien zoals in dit dorp maar ook in het nabijgelegen Uithuizermeeden, Oldenzijl en Zandeweer om er enkelen te noemen. Ook zijn er de nodige monumentale here of villaboerderijen te zien. Rijdt of fiets over de secundaire weg naar Usquert en u ziet er rechts van u een aantal voorbij schieten. De kust is hier niet ver weg en ook het Openluchtmuseum het Hoogeland in Warffum niet. De stad Groningen kunt u uiteraard ook bezoeken en dat kan ook per spoor. Vanuit Uithuizen kunt u namelijk direct en frequent met de trein in de grote stad komen. Een dagje naar het eiland Borkum kan ook. De trein rijdt enkele keren per dag door naar de Eemshaven waar die boot vertrekt.


Boeken en/of meer informatie?


Hotel
fotoDe locatie

Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Uithuizen in Groningen Vakantiebestemming Usquert in Groningen Vakantiebestemming Warffum in GroningenWandelroutes (ook in te vullen als korte fietsroutes)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Uithuizen ligt aan drie van die routes die beiden langs de Menkemeborg langs komen. De eerste twee trajecten gaan van a naar b waarbij je in Usquert de trein terug (5 minuten) kunt pakken. De tweede is een rondwandeling via Uithuizermeeden.

Wandelen op het Hogeland Wandelen op het Hogeland in de winter Wandelen in UithuizenFietsroutes

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Uithuizen ligt aan twee van deze routes. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

Fietsen bij de Noordkaap groen vlak Fietsen in Middelstum
→ Terug naar Uithuizen

→ Terug naar het Hogeland

→ Terug naar Overnachten in Groningen

© 2020-2021 — Ontdek Noord Groningen