Hotel Marenland

Hotel Marenland in Winsum, Groningen Café bij het water in Winsum, Groningen Herberg, molen en markt in Winsum, Groningen Hotel boeken via Ontdek Noord Groningen Oude Diepje in het Reitdiepgebied, Groningen Molen en kanaal van Mensingeweer, Groningen Middag-Humsterland in de provincie Groningen Het Reitdiepgebied bij het dorpje Garnwerd, Groningen Schoolgebouw van Groot Wetsinge in Groningen Wierde en kerk van Ezinge in Middag-Humsterland, Groningen Brug, molen en restaurant van Onderdendam in Groningen Boerderij op het Hogeland van Groningen Kerk en molen van Eenrum op het Hogeland van Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten aan het Winsumerdiep in Winsum

Hotel Marenland staat in het dorp Winsum, de plaats die in 2020 door de ANWB is uitgeroepen tot mooiste dorp van Nederland. Het hotel biedt tevens kamers waar vier personen kunnen overnachten en bevindt zich aan het Winsumerdiep waar u mooi kunt varen. Op het terrein treft u ook een restaurant met terras, een camping, een jachthaven, passantenhaven en u kunt er bootjes en kano's huren. Dit dorp is ook gesitueerd langs het Pieterpad. Naast Winsum mag het omliggende landschap ook genoemd worden. Deze streek heet het Reitdiepgebied, één van de oudste cultuurlandschappen van Europa. Bezoek de wierdedorpjes met haar middeleeuwse kerken, het eveneens oude Middag-Humsterland en het Hogeland verder naar het noorden. De stad Groningen kunt u uiteraard ook bezoeken. Dat kan ook prima per trein of bus. Een dagje naar het eiland Borkum kan ook. De trein rijdt enkele keren per dag door naar de Eemshaven waar die boot vertrekt.


Boeken en/of meer informatie?


Hotel
fotoDe locatie

Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Winsum in Groningen Vakantiebestemming Garnwerd in Groningen Vakantiebestemming Eenrum in GroningenWandelroutes (ook in te vullen als korte fietsroutes)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Winsum ligt aan vijf van die routes waaronder het wel bekende Pieterpad. Routes drie en vier gaan van Baflo naar Winsum (elk via een ander traject) dus dient u eerst de trein pakken naar Baflo en daarna teruglopen. Wilt u een etappe van het Pieterpad bewandelen? Loop dan over het Hogeland naar Pieterburen en neem vervolgens de bus terug (kan ook al in Eenrum) of kies de andere etappe door het Reitdiepgebied naar de stad Groningen en pak daar de bus of trein terug.

Wandelen in Schouwerzijl Wandelen in Wildeveld Wandelen in Mensingeweer Wandelen in Tinallinge groen vlak Wandelen over het Pieterpad in GroningenFietsroutes

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Hotel Marenland ligt aan twee van die routes. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

Fietsen in het Middag-Humsterland groen vlak Fietsen op het Hogeland
Terug naar bestemming:

→ Het dorp Winsum

→ Middag-Humsterland en het ReitdiepgebiedTerug naar accommodaties:

→ Overnachten in Noord Groningen

© 2020-2021 — Ontdek Noord Groningen