Hotel Spoorzicht & Spa (kamers én appartementen)

Hotel Spoorzicht in Loppersum, Groningen Spa met zwembad in Hotel Spoorzicht in Loppersum, Groningen Appartementen van Hotel Spoorzicht in Loppersum, Groningen Winkelstraat van het dorp Loppersum in Groningen Schilderachtig straatje in Appingedam, Groningen Hangende Keukens van Appingedam, Groningen Museum Mohlmann in de stad Appingedam, Groningen Ondergaande zon in Fivelingo, Groningen Het dorpje Garrelsweer bij het Damsterdiep, Groningen Kerk en omliggende akkers van het dorpje Zeerijp in Groningen Kerk van Eenum op de wierde van Eenum in Groningen Donatuskerk van Leermens in Groningen Museum Helmantel in Fivelingo, Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten in het dorp Loppersum


Hotel Spoorzicht is een fraai, historisch hotel met spafaciliteiten in het dorp Loppersum. Zoals de naam al aangeeft ligt het vlakbij het treinstation maar ook op een spreekwoordelijke steenworp afstand van het centrum en de monumentale Petrus en Pauluskerk. Naast een hotelkamer (minimaal 1 nacht) kunt u er ook een appartement (minimaal 3 nachten) boeken. Bij de receptie kunt u een fiets huren op basis van beschikbaarheid. In de omgeving treft u het uitgestrekte cultuurlandschap van Fivelingo met haar middeleeuwse kerken. In de directe omtrek vindt u ze behalve in Loppersum ook in Zeerijp, Eenum, Westeremden en op nog veel meer plekken. In Westeremden kunt u (een deel van het jaar) tevens Museum Helmantel bezichtigen. Het prachtige middeleeuwse stadje Appingedam ligt ook in de buurt, evenals het bosrijke Landgoed Ekenstein dat doorloopt naar het terrein rond de gerestaureerde Borg Rusthoven. U kunt Loppersum dus ook met de trein bereiken. Het dorp ligt langs de spoorlijn tussen Groningen en Delfzijl. Een bezoek aan de grote stad behoort dus ook tot de mogelijkheden.

Eten, drinken en boodschappen: u kunt uiteraard gaan eten in het restaurant van het hotel maar ook in de brasserie bij de kerk. In de omgeving zijn uiteraard meer opties: denk aan het restaurant op Landgoed Ekenstein of verschillende restaurants in het stadje Appingedam. Of ga bijvoorbeeld naar Ristorante dell 'Arte in Godlinze of Herberg in de Valk in Middelstum. Boodschappen doen kan hier in Loppersum en anders ook in Appingedam. Loppersum heeft ook een warme bakker, cafetaria en afhaalchinees.

Dit hotel komt ook voor in Wandelvakantie in Noord Groningen

en ook in Actieve treinvakantie in Noord Groningen


Long Stay Apartment boeken?

Hotel
foto

De locatie
In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Loppersum in Groningen Vakantiebestemming Zeerijp in Groningen Vakantiebestemming Appringedam in GroningenWandelroutes (ook in te vullen als korte fietsroutes)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Loppersum ligt aan zes van die routes. De eerste, tweede en de vijfde zijn rondwandelingen, de overige twee gaan van a naar b. In dat geval neemt u eerste de trein (5 minuten) naar Appingedam en wandelt u vervolgens terug naar Loppersum. Uithuizermeeden bevindt zich aan een andere spoorlijn dus als u daar bent aangekomen dient u daarna eerst met de trein naar Sauwerd te gaan om daar over te stappen op de trein naar Loppersum.

Wandelen op Ekenstein Wandelen bij Eenum Wandelen in Lutjerijp Wandelen op Ekenstein Wandelen in Zeerijp Wandelen in 't ZandtFietsroutes

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Hotel Spoorzicht ligt op twee van die routes. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

Fietsen in Appingedam groen vlak Fietsen in Godlinze

Filmpje

Filmpje 1 is gemaakt bij de Petrus en Pauluskerk van Loppersum (eind juni 2021) en filmpje 2 op de Zuiderlopsterweg tussen Loppersum en Eenum (half juli 2021).


Terug naar bestemming:

→ Het dorp Loppersum

→ Terug naar FivelingoTerug naar accommodaties:

→ Hotels en herbergen in Noord Groningen

→ Vakantiehuizen en appartementen in Noord Groningen

→ Monumentale hotels (Stad en Ommeland)

© 2020-2024 — Ontdek Noord Groningen