Hotel 't Gemeentehuis

Hotel boeken via Ontdek Noord Groningen Hotel 't Gemeentehuis in Bedum, Groningen Winkels en café's in Bedum, Groningen Het kerkje van Westerdijkshorn in het Centrale Woldgebied van Groningen Brug, molen en restaurant van Onderdendam in Groningen Het Centrale Woldgebied in Groningen Oude Diepje in het Reitdiepgebied, Groningen Café bij het water in Winsum, Groningen Schoolgebouw van Groot Wetsinge in Groningen Theeschenkerij op het Landgoed Ewsum in Middelstum, Groningen Museum Helmantel in Fivelingo, Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten in het dorp Bedum


Hotel 't Gemeentehuis staat in het centrum van het dorp Bedum, één van de grotere dorpen in de regio. Het bevindt zich bij het Boterdiep en op loopafstand van het treinstation. Bedum heeft een gezellig compact centrum en één van de oudere middeleeuwse kerken in de regio. Deze streek heet het Centrale Woldgebied maar de cultuurlandschappen Fivelingo en het Reitdiepgebied liggen ook vlakbij. In de omgeving zijn ook de nodige trekpleisters. Denk aan de tientallen middeleeuwse kerken in de provincie maar ook aan historische attracties als de Menkemaborg in Uithuizen, Museum Helmantel en het beschermde dorpsgezicht van Winsum, een plaats die recent nog is gekozen als mooiste dorp van het land. De stad Groningen kunt u uiteraard ook bezoeken en dat kan eventueel ook per trein want Bedum heeft een directe verbinding met de grote stad. Ook is er een directe verbinding met het pittoreske middeleeuwse stadje Appingedam.

Eten en drinken: Uit eten gaan kan in Bedum prima, zowel in hier in het hotel-restaurant als bij verschillende andere locaties in het dorp. Ook vindt u hier supermarkten. Vanzelfsprekend zijn er ook eetgelegenheden in dorpen in de omgeving. Denk aan Onderdendam en Zuidwolde.

Dit hotel komt ook voor in Wandelvakantie in Noord Groningen


De locatie
In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Bedum in Groningen Vakantiebestemming Onderdendam in Groningen Vakantiebestemming stad GroningenWandelroutes (ook in te vullen als korte fietsroutes)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Bedum ligt aan twee van die routes, rondwandelingen door het Centrale Woldgebied. Tijdens route één wandelt u vanuit het beschermde dorpsgezicht van Onderdendam via Bedum naar het pittoreske Westerdijkshorn. De tweede route start in Bedum en volgt wegen en paden door Ellerhuizen, Zuidwolde en Noordwolde.

Wandelen in Westerdijkshorn groen vlak Wandelen in NoordwoldeFietsroute

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Bedum ligt aan twee van die routes. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

Fietsen in het Centrale Woldgebied groen vlak Fietsen langs boerderijen in het Reitdiepgebied en het Centrale Woldgebied

Filmpje(s)

Filmpje 1 is gemaakt bij de Walfriduskerk in Bedum, filmpje 2 bij de relatief nabij gelegen klokkentoren van Westerdijkshorn (begin juli 2021).


Terug naar bestemming:

→ Het dorp Bedum

→ Centrale WoldgebiedTerug naar accommodaties:

→ Hotels en herbergen in Noord Groningen

→ Monumentale hotels (Stad en Ommeland)

© 2020-2022 — Ontdek Noord Groningen