Appartement Klein Garnwerd 9

Boek een appartement op een boerderij in Klein Garnwerd, Groningen Café-restaurant bij het Reitdiep in Garnwerd, Groningen Oude Diepje in het Reitdiepgebied, Groningen Aduarderzijl aan het Reitdiep in Groningen Wierde en kerk van Ezinge in Middag-Humsterland, Groningen Café bij het water in Winsum, Groningen Middag-Humsterland in de provincie Groningen Kerk van Oostum in Groningen Schoolgebouw van Groot Wetsinge in Groningen Het dorpje Niehove in Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten op een boerderij vlakbij Garnwerd


Klein Garnwerd 9 is een boerderij en daarin bevindt zich het appartement voor twee personen. Klein Garnwerd is de naam van een gehucht, vlakbij het bekendere pittoreske wierdedorpje Garnwerd dat tevens aan het Pieterpad ligt. U zit hier ook vlakbij Winsum, de plaats die in 2020 door de ANWB is uitgeroepen tot mooiste dorp van Nederland. Deze streek heet het Reitdiepgebied, één van de oudste cultuurlandschappen van Europa. Bezoek de wierdedorpjes met haar middeleeuwse kerken, het eveneens oude Middag-Humsterland en het Hogeland verder naar het noorden. Er zijn in de omgeving ook tal van middeleeuwse kerken te zien. U vindt ze onder andere in Garnwerd, Winsum, Oostum, Ezinge, Feerwerd en Niehove. Historische attracties zijn er ook in de omtrek. Denk aan Museum Wierdenland in Ezinge en Landgoed Verhildersum in Leens. De stad Groningen kunt u uiteraard ook bezoeken want dat is niet heel ver van hier.

Eten, drinken en boodschappen: Uit eten gaan kan in Garnwerd, het dorpje heeft drie restaurants waar u terecht kunt. In de omtrek vindt u ook tal van eetgelegenheden in het grotere Winsum en bijvoorbeeld ook in Ezinge waar café -restaurant de Brug is gesitueerd. Boodschappen doen in de supermarkt kan in het nabijgelegen Winsum dat maar liefst drie supermarkten heeft. In Winsum zit ook de Fluitekruid, een winkel voor biologische levensmiddelen. Voor een warme bakker kunt u ook terecht in Winsum. Daar zijn twee bakkerijen.


De locatie
In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Garnwerd in Groningen Vakantiebestemming Winsum in Groningen Vakantiebestemming Ezinge in GroningenWandelroutes (ook in te vullen als korte fietsroutes)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Garnwerd ligt aan vijf van die routes waaronder het wel bekende Pieterpad. De eerste is een rondwandeling, net als de tweede. De derde is logischerwijs een traject van a naar b. Als u die etappe wilt wandelen, loop dan eerst zuidwaarts naar de stad Groningen, neem de trein naar Winsum (10 a 15 minuten: 10 vanaf station Noord, 15 vanaf CS) en wandel daarna terug naar Garnwerd. De vierde route komt gaat niet door het dorp maar dat zou wel kunnen als u de route wat aanpast (verlengd). Route vijf vanuit Sauwerd gaat voor een deel over het Pieterpad.

Wandelen in Ezinge Wandelen in Aduarderzijl Wandelen over het Pieterpad in Groningen Wandelen in het Reitdiepgebied groen vlak Winterwandelen in het ReitdiepgebiedFietsroutes

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Klein Garnwerd ligt zowat aan twee van die routes. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

Fietsen in het Middag-Humsterland groen vlak Fietsen langs boerderijen in het Reitdiepgebied en het Centrale Woldgebied

Filmpje

Het filmpje laat het zicht op het nabij gelegen Garnwerd zien (half juni 2021).


groen vlak
Terug naar:

→ Garnwerd

→ Middag-Humsterland en het Reitdiepgebied

→ Vakantiehuizen en appartementen in Noord Groningen

→ B&B's en appartementen in een boerderij

© 2020-2022 — Ontdek Noord Groningen