Landal Natuurdorp Suyderoog

Landal Natuurdorp Suyderoogh bij het Lauwersmeer, Groningen Ballastplaat in het Nationaal Park Lauwersmeer, Nederland Lauwersmeergebied in Nederland Activiteitencentrum Lauwersnest in het Nationaal Park Lauwersmeer, Groningen Uitkijktoren en fietspad in de Marnewaard, Lauwersmeergebied Akkers en een kerk in het landschap de Marne in Groningen Het dorpje Vierhuizen in Groningen De haven van Zoutkamp in Groningen Theefabriek in Houwerzijl, Groningen Het dorpje Anjum vlakbij het Lauwersmeer in Friesland Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Vakantiepark binnen het Nationaal Park Lauwersmeer


Landal Natuurdorp Suyderoogh is een vakantiepark binnen de grenzen van Nationaal Park Lauwersmeer in noordwest Groningen. Het heeft verschillende bungalows om te boeken van 4 of 6 personen, heeft oa. een indoor-zembad, een restaurant, een snackbar, tennisbanen, pooltafels, midgetgolfbanen en bowlingbanen. Daarnaast kunt u hier ook bootjes, kano's en fietsen (ook e-bikes en mountainbikes) huren. Het Activiteitencentrum Lauwersnest (behoort niet tot het park) bevindt zich op loop-fietsafstand.

Het vakantiepark is gesitueerd in een bosrijke/lommerrijke omgeving op de Ballastplaat waar ook fiets/wandelpaden zijn uitgezet en direct bij het Lauwersmeer. Aan de oostzijde vindt u het Nieuwe Robbengat waar aan de andere kant van het water stranden te vinden zijn en aan de westzijde het meer natuurlijke Achter de Zwarten. Daar zijn ook vogelijkpunten gestationeerd. Nationaal Park Lauwersmeer is naast een recreatiegebied immers ook een belangrijk gebied voor een aantal vogelsoorten. U zit hier tevens vlakbij het dorp Lauwersoog waar de zeehaven gesitueerd is. Daar vertrekt de veerboot naar Schiermonnikoog dus een dagje naar dat eiland behoort tot de mogelijkheden. Het fraaie Groninger platteland met haar mooie dorpen, uitgestrekte akkers en weilanden vindt u ook in de buurt. Daarnaast kunt u vanzelfsprekend de historische stad Groningen bezoeken.

Eten, drinken en boodschappen: U kunt uit eten gaan hier in Lauwersoog. Dat kan in het vakantiepark, ook bij Restaurant het Booze Wijf dat aan het meer is gesitueerd en in de haven waar meerdere opties zijn. Een visje eten is daar vanzelfsprekend heel goed mogelijk. Er zijn restaurants maar ook een cafetaria. Er zijn ook restaurants in het havendorpje Zoutkamp en het Friese Oostmahorn aan de andere kant van het Lauwersmeer. Boodschappen doen kan bij het net genoemde restaurant het Booze Wijf (waar ook een supermarkt gesitueerd is) of anders wat verder weg in Zoutkamp, Leens of het Friese Anjum.


De locatie
In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Lauwersoog in Groningen Vakantiebestemming Zoutkamp in Groningen Vakantiebestemming Anjum in FrieslandWandelroutes

Op de website staan de nodige wandelingen in Noord Groningen. In de natuur van Nationaal Park Lauwersmeer zijn uiteraard ook flink wat wandelroutes. Hieronder ziet u een aantal trajecten op de Ballastplaat waar Landal Natuurdorp Suyderoog is gesitueerd en daaronder routes in de Kollumerwaard, het Friese gedeelte.

Wandelen op de Ballastplaat in Nationaal Park Lauwersmeer groen vlak Wandelen in de Kollumerwaard in Nationaal Park LauwersmeerFietsroutes

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Het natuurdorp Suyderoog ligt aan twee van die routes. De eerste is een lange rondrit door en langs Nationaal Park Lauwersmeer en de tweede een korter traject door de eveneens natuurlijke Marnewaard. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen, ook richting het Groninger platteland.

Fietsen door Nationaal Park Lauwersmeer groen vlak Fietsen door de Marnewaard in het Lauwersmeergebied
Terug naar:

→ Lauwersoog

→ Nationaal Park Lauwersmeer

→ Vakantiehuizen en appartementen in Noord Groningen

© 2020-2024 — Ontdek Noord Groningen