Hotel Landgoed Ekenstein

Hotel Landgoed Ekenstein vlakbij Appingedam, Groningen Hotel Landgoed Ekenstein vlakbij Appingedam, Groningen Bos en water bij Hotel Landgoed Ekenstein in Groningen Terras bij Hotel Landgoed Ekenstein in Groningen Koetshuis bij Hotel Landgoed Ekenstein in Groningen Hotel boeken via Ontdek Noord Groningen Borg Rusthoven bij Ekenstein in Groningen Schilderachtig straatje in Appingedam, Groningen Hangende Keukens van Appingedam, Groningen Museum Mohlmann in de stad Appingedam, Groningen Ondergaande zon in Fivelingo, Groningen Het dorpje Garrelsweer bij het Damsterdiep, Groningen Oosterwijtwerd in Fivelingo, Groningen Kerk van Eenum op de wierde van Eenum in Groningen Winkelstraat van het dorp Loppersum in Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten op een historisch en bosrijk landgoed

Ekenstein is een historisch landgoed in het noordoosten van Groningen, gesitueerd bij het Damsterdiep en op slechts enkele kilometers van het fraaie middeleeuwse stadje Appingedam. Overnachten kan in het hotel op Landgoed Ekenstein waar ook een café-restaurant met terras aanwezig is. Het landgoed loopt overigens over in het terrein rond de gerestaureerde Borg Rusthoven. Dat is geen bezoekersattractie maar je kunt er wel langs wandelen. Op het water -en bosrijke terrein kunt u een leuke wandeling maken. Fietsen huren kan hier ook. De omgeving bestaat uit mooi platteland met ook veel (vaak) middeleeuwse kerken. De stad Groningen is uiteraard ook niet ver weg. Het is eventueel mogelijk om hier met het openbaar vervoer te komen. Neem de bus (lijn 6) van Groningen naar Delfzijl en stap uit bij halte Eekwerd. Vanaf dat punt is het nog een kilometer lopen.


Boeken en/of meer informatie?


Hotel
fotoDe locatie

Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Appringedam in Groningen Vakantiebestemming Loppersum in Groningen Vakantiebestemming Zeerijp in GroningenWandelroutes (ook in te vullen als korte fietsroutes)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Landgoed Ekenstein ligt op twee van die routes. De tweede wandeling gaat van Appingedam naar Loppersum, via het landgoed. Als u hier verblijft dan volgt u dus eerst het traject naar Loppersum, neemt de trein naar Appingedam (5 minuten) en loopt dan terug naar Ekenstein.

Wandelen op Ekenstein groen vlak Wandelen op EkensteinFietsroute

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Landgoed Ekenstein ligt op één van die routes. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

groen vlak Fietsen in Appingedam groen vlak


Terug naar bestemming:

→ Het stadje Appingedam

→ FivelingoTerug naar accommodaties:

→ Overnachten in Noord Groningen

→ Monumentale hotels (Stad en Ommeland)

© 2020-2021 — Ontdek Noord Groningen