B&B Molen Hunsingo

Appartement boeken in Molen Hunsingo in Onderdendam, Groningen Molen Hunsingo in Onderdendam, Groningen Brug, molen en restaurant van Onderdendam in Groningen Het Centrale Woldgebied in Groningen Het kerkje van Westerdijkshorn in het Centrale Woldgebied van Groningen Winkels en café's in Bedum, Groningen Oude Diepje in het Reitdiepgebied, Groningen Café bij het water in Winsum, Groningen Schoolgebouw van Groot Wetsinge in Groningen Boerderij op het Hogeland van Groningen Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum, Groningen Theeschenkerij op het Landgoed Ewsum in Middelstum, Groningen Museum Helmantel in Fivelingo, Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten in het dorpje Onderdendam


Molen Hunsingo is een bed and breakfast in het mooie dorpje Onderdendam. U overnacht in de zolder van Molen Hunsingo waar beneden een restaurant zit van dezelfde eigenaar. Onderdendam heeft een fraai beschermd dorpsgezicht en is een plek waar verschillende kanalen en waterlopen samen komen waaronder het Winsumerdiep en het Boterdiep. Deze streek heet het Centrale Woldgebied maar de cultuurlandschappen het Hogeland en het Reitdiepgebied liggen ook vlakbij. In de omgeving zijn ook de nodige trekpleisters. Denk aan de tientallen middeleeuwse kerken in de provincie maar ook aan historische attracties als het Openluchtmuseum het Hogeland in Warffum, de Menkemaborg in Uithuizen en het beschermde dorpsgezicht van Winsum, een plaats die recent nog is gekozen als mooiste dorp van het land. De stad Groningen kunt u uiteraard ook bezoeken. Onderdendam ligt mooi centraal gesitueerd in Noord Groningen dus niets is echt ver weg.


De locatie
In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Onderdendam in Groningen Vakantiebestemming Winsum in Groningen Vakantiebestemming Bedum in GroningenWandelroutes (mogelijk ook als fietsroutes)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Onderdendam ligt aan vier van die routes, een mooi rondje door en rondom het dorp, een langere rondwandeling door het Centrale Woldgebied. Zo wandelt u ook door het grotere Bedum en het pittoreske Westerdijkshorn. De derde route gaat van a naar b. In dat geval wandelt u eerst het traject naar Winsum, pakt daar de trein naar Baflo (5 minuten) en wandelt dan het laatste deel van die route terug naar Onderdendam. Ook de vierde route gaat van a naar b. In dat geval wandelt u eerst het traject naar Usquert, pakt daar de trein naar Winsum en wandelt dan terug naar Onderdendam.

Wandelen in Westerdijkshorn Wandelen in Menkeweer Wandelen in Tinallinge groen vlak Wandelen in Groot Maarslag groen vlakFietsroute

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Onderdendam ligt aan twee van die routes. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

Fietsen in het Centrale Woldgebied groen vlak Fietsen langs boerderijen in het Reitdiepgebied en het Centrale Woldgebied

Filmpje

De filmpjes zijn gemaakt vanaf de bruggetjes bij Molen Hunsingo (begin juni en begin augustus 2021). De molen zelf komt er uiteraard zelf ook in voor.


Terug naar:

→ Onderdendam

→ Het Centrale Woldgebied

→ B&B's in Noord Groningen

© 2020-2024 — Ontdek Noord Groningen