Vakantiehuisjes in Lauwersoog | Lauwersmeer

Vakantiehuisjes in Lauwersoog, Groningen Vakantiehuisjes in Lauwersoog, Nationaal Park Lauwersmeer Vakantiehuizen in Lauwersoog, Groningen Vakantiehuizen in Lauwersoog, Nationaal Park Lauwersmeer Hotel boeken via Ontdek Noord Groningen Dorp Lauwersoog in Groningen Strandpaviljoen bij het Nieuw Robbengat, Lauwersmeer Lauwersmeergebied in Nederland Uitkijktoren en fietspad in de Marnewaard, Lauwersmeergebied Akkers en een kerk in het landschap de Marne in Groningen Het dorpje Vierhuizen in Groningen De haven van Zoutkamp in Groningen Theefabriek in Houwerzijl, Groningen Het dorpje Anjum vlakbij het Lauwersmeer in Friesland Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten aan het Lauwersmeer

Lauwersoog is een dorp in het uiterste noordwesten van Groningen, heeft een zeehaven met horecagelegenheden waar tevens de veerboot naar Schiermonnikoog vertrekt maar ook een camping en jachthaven aan het Lauwersmeer. Op en rond deze camping zijn de nodige vakantiehuisjes te boeken. Een aantal bevinden zich dus op het campingterrein maar er zijn ook bungalows in het dorp aan de andere kant van de weg. Hieronder kunt u zoeken via de button maar misschien is de onderstaande interactieve kaart (alleen te zien via de desktop) handiger. Dat zijn veelal vakantiehuizen met 3 of 4 sterren.

Vlakbij vindt u dus de natuur van het Nationaal Park Lauwersmeer, de strandjes op de camping of als u niet op de camping verblijft de even verderop gelegen stranden van het Nieuwe Robbengat. U zit hier ook vlakbij de natuur van de Marnewaard en daarachter het uitgestrekte Groninger platteland van cultuurlandschap de Marne. Even buiten het nationale park vindt u mooie dorpjes als Vierhuizen, Zoutkamp en het Friese Anjum. De culinaire attractie genaamd de Theefabriek vindt u in Houwerzijl. Een dagje naar de stad Groningen behoort eveneens tot de mogelijkheden want zo groot zijn de afstanden die u in de provincie aflegt niet.

Eten, drinken en boodschappen: U kunt uit eten gaan hier in Lauwersoog. Dat kan bij Restaurant het Booze Wijf dat aan het meer is gesitueerd maar ook in de haven waar meedere opties zijn. Een visje eten is daar vanzelfsprekend heel goed mogelijk. Er zijn restaurants maar ook een cafetaria. Er zijn ook restaurants in het havendorpje Zoutkamp en het Friese Oostmahorn aan de andere kant van het Lauwersmeer. Boodschappen doen kan bij het net genoemde restaurant het Booze Wijf (waar ook een supermarkt gesitueerd is) of anders wat verder weg in Zoutkamp, Leens of het Friese Anjum.


Boeken en/of meer informatie?


Hotel
fotoDe locatie
Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare vakantiehuizen (of andere accommodaties in de regio). U kunt inzoomen. Het is mogelijk dat vakantiehuizen alleen voor langere perioden te boeken zijn.

Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Lauwersoog in Groningen Vakantiebestemming Zoutkamp in Groningen Vakantiebestemming Anjum in FrieslandWandelroutes

Op de website staan de nodige wandelingen in Noord Groningen. In de natuur van Nationaal Park Lauwersmeer zijn uiteraard ook flink wat wandelroutes. Hieronder ziet u een aantal trajecten op de Ballastplaat in het Groningse deel van het nationale park en in de Kollumerwaard in het Friese gedeelte.

Wandelen op de Ballastplaat in Nationaal Park Lauwersmeer groen vlak Wandelen in de Kollumerwaard in Nationaal Park LauwersmeerFietsroutes

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Het dorp Lauwersoog ligt aan twee van die routes. De eerste is een lange rondrit door en langs Nationaal Park Lauwersmeer en de tweede een korter traject door de eveneens natuurlijke Marnewaard. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen, ook richting het Groninger platteland.

Fietsen door Nationaal Park Lauwersmeer groen vlak Fietsen door de Marnewaard in het Lauwersmeergebied
Terug naar:

→ Lauwersoog

→ Nationaal Park Lauwersmeer

→ Vakantiehuizen en appartementen in Noord Groningen

© 2020-2024 — Ontdek Noord Groningen