Vakantiehuis het Vakantiekerkje

Vakantiehuis boeken bij het Vakantiekerkje in Zijldijk in Groningen Vakantiehuis het Vakantiekerkje in Zijldijk in Groningen Ondergaande zon in Fivelingo, Groningen Nicolaasker van Oosternieland in Groningen De kerk van Oldenzijl in Groningen Dorpje 't Zandt met omliggende akkers in Groningen Kerk en beschermde dorpsgezicht van dorpje Spijk in Groningen Mariakerk in het dorpje Krewerd, Groningen De historische Menkemaborg en het Schathoes in Uithuizen, Groningen Kerk van Uithuizermeeden in Groningen Schilderachtig straatje in Appingedam, Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten in het dorpje Zijldijk


Het Vakantiekerkje is een vakantiehuis voor twee personen. Deze 19e eeuwse kerk van het kleine dorpje Zijldijk heeft tot 2009 gediend als gebedshuis, daarna heeft het een andere functie gekregen. Inmiddels kunt u het huren als vakantiehuis. Zijldijk is gesitueerd op het grensvlak van de cultuurlandschappen het Hogeland en Fivelingo en hier treft u prachtig akkerland, weidse uitzichten maar ook tal van oude (meestal middeleeuwse) kerken aan. Denk bijvoorbeeld aan die van 't Zandt, Spijk, Krewerd, Oosternieland, Leermens, Oldenzijl en Uithuizermeeden, dorpen in de omgeving. De nabij gesitueerde kerken van Oosternieland en Oldenzijl waren vroeger landmerken: oriëntatiepunten voor reizigers ter land en ter zee. Naast alle kerken en het mooie platteland zijn er ook andere attracties. Denk aan het schilderachtige middeleeuwse stadje Appingedam, de statige Menkemaborg in Uithuizen en Museum Helmantel in Westeremden, het museum van 's lands meest bekende fijnschilder. De historische stad Groningen kan uiteraard ook bezocht worden. Dat kan per auto maar u zou bijvoorbeeld ook naar Roodeschool of Uithuizermeeden kunnen rijden en daar de trein kunnen pakken.

Eten, drinken en boodschappen: Boodschappen doen in de supermarkt kan in het nabijgelegen Uithuizermeeden, of verder weg in oa. Uithuizen, Loppersum of Spijk. Uit eten gaan in de directe omgeving kan bijvoorbeeld bij het Mediterraanse Ristorante dell 'Arte in Godlinze, bij Restaurant Eemshaven in Losdorp, Eetcafé de Boerderij in Oosterwijtwerd of bij verschillende restaurants in Uithuizen waaronder het Schathoes van de Menkemaborg. In het nabijgelegen Uithuizermeeden staat bijvoorbeeld een cafetaria, evenals in Uithuizen. Wat verder weg in het dorpje Bierum vindt u de Luingahof, een fruitboomgaard, boerderijwinkel en theeschenkerij. In de winkel kunt u oa. terecht voor fruit, groenten, vlees, kaas en ook cadeaupakketten waaronder borrelpakketten. In Bierum zit ook een warme bakker, tevens banketbakker waar je 's zomers ook kunt plaatsnemen op het terras voor koffie met gebak. Een warme bakker zit ook in Uithuizen: Bakerij Marinus.

De locatie
In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Zeerijp in Groningen Vakantiebestemming Uithuizen in Groningen Vakantiebestemming Appringedam in GroningenWandelroute

Op de website staan ook een aantal wandelroutes. Zijldijk ligt aan één van deze routes. Het is een flinke route waarbij zowel het startpunt als het eindpunt bij een treinstation liggen. Die stations bevinden zich echter niet aan dezelfde spoorlijn. Als u die route wilt lopen, volg dan eerst het traject naar Uithuizermeeden (Meij is de Groningse benaming voor het dorp). Neem de trein naar Sauwerd, stap daar over op de trein naar Loppersum (lijn naar Delfzijl) en wandel vanuit dat station het resterende traject naar Zijldijk. Een korter rondje in de buurt van Zijldijk is uiteraard ook mogelijk.

groen vlak Wandelen in 't Zandt groen vlak


Fietsroute

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Zijldijk ligt aan één van deze routes. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen. Wandelen kan ook zeker.

groen vlak Fietsen in Middelstum groen vlak
Terug naar:

→ Fivelingo

→ Vakantiehuizen en appartementen in Noord Groningen

→ Sfeervolle vakantiehuizen en appartementen (Stad en Ommeland)

© 2020-2024 — Ontdek Noord Groningen