Villapark Lauwerssee

Vakantiehuis boeken bij Villapark Lauwerssee bij de Killumerwaard bij het Lauwersmeer, Friesland Villapark Lauwerssee bij de Killumerwaard bij het Lauwersmeer, Friesland Lauwersmeergebied in Nederland De haven van Zoutkamp in Groningen Theefabriek in Houwerzijl, Groningen Het buurtschap Dokkumer Nieuwe Zijlen in het Lauwersmeergebied, Friesland Het dorpje Oostmahorn aan het Lauwersmeer in Friesland Het dorpje Anjum vlakbij het Lauwersmeer in Friesland Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten in de natuur van Nationaal Park Lauwersmeer


Villapark Lauwersee is een park met vakantiehuizen voor maximaal zes personen en ligt pal aan de rand van het zuidelijke deel van Nationaal Park Lauwersmeer. U zit hier vlakbij het dorpje Kollumerpomp en het kleine Dokkumer Nieuwe Zijlen. Het villapark is gesitueerd aan het Dokkumerdiep waar u kano's kunt huren en mag vissen. Ook is het mogelijk een fiets te huren. U zit hier dus in het Friese deel van het nationale park, bij de natuur van de Kollumerwaard. Ten noorden van hier vind u bijvoorbeeld de dorpjes Oostmahorn en het historische Anjum en als u de grens met Groningen overgaat dan komt u in het gezellige vissersdorp Zoutkamp. Als u daarna nog niets doorrijdt dan komt u in Houwerzijl waar u de Theefabriek kunt bezoeken, bovenal een culinaire attractie. In het Groningse Lauwersoog kunt u op de veerboot stappen naar het eiland Schiermonnikoog en een dagje naar de historische stad Groningen behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Deze website over Noord Groningen behandeld Friesland niet verder maar natuurlijk zijn daar ook locaties die u kunt bezoeken. Denk aan het historische stadje Dokkum en Leeuwarden, de hoofdstad van de provincie.

Eten, drinken en boodschappen: In de directe omgeving zijn verschillende plaatsen waar u uit eten kan gaan. Dat kan bijvoorbeeld in Dokkumer Nieuwe Zijlen, in Kollum, Oostmahorn en het Groningse Zoutkamp. Allemaal dichtbij gesitueerd. Boodschappen doen in de supermarkt kan bijvoorbeeld in Kollum, Anjum en Zoutkamp. Een warme bakker vindt u in Zoutkamp en Kollum.


De locatie
In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Zoutkamp in Groningen Vakantiebestemming Oostmahorn in Friesland Vakantiebestemming Anjum in FrieslandWandelroutes

Op de website staan de nodige wandelingen in Noord Groningen en in het Lauwersmeergebied. In de natuur van het nationale park zijn ook de nodige wandelroutes. Hieronder ziet u een aantal trajecten in de zeer nabij gelegen Kollumerwaard.

groen vlak Wandelen in de Kollumerwaard in Nationaal Park Lauwersmeer groen vlakFietsroutes

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Het vakantiepark ligt aan één van die routes, een rondrit door Nationaal Park Lauwersmeer. Friesland wordt uiteraard niet verder behandeld op deze website over Noord Groningen maar het spreekt voor zich dat u ook routes kunt rijden op het Friese platteland.

groen vlak Fietsen door Nationaal Park Lauwersmeer groen vlak
Terug naar:

→ Nationaal Park Lauwersmeer

→ Vakantiehuizen en appartementen in Noord Groningen

© 2020-2022 — Ontdek Noord Groningen