Hotel Wapen van Leiden

Kamer boeken bij hotel Wapen van Leiden in Appingedam, Groningen Wapen van Leiden in Appingedam, Groningen Schilderachtig straatje in Appingedam, Groningen Hangende Keukens van Appingedam, Groningen Museum Mohlmann in de stad Appingedam, Groningen Ondergaande zon in Fivelingo, Groningen Bos en water op landgoed Ekenstein in Groningen Kerk en omliggende akkers van het dorpje Zeerijp in Groningen Kerk van Eenum op de wierde van Eenum in Groningen Winkelstraat van het dorp Loppersum in Groningen De dijk en zee in havenstad Delfzijl, Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten in het stadshart van Appingedam


Het Wapen van Leiden is het hotel van het historische stadje Appingedam, noordoost Groningen. Ondanks de locatie in het centrum heeft het eigen parkeergelegenheid. De kleine stad Appingedam is befaamd om haar middeleeuwse stadscentrum met haar Hangende Keukens over het Damsterdiep. Er zijn ook musea om te bezichtigen die allemaal te vinden zijn op een steenworp afstand, evenals de prachtige Nicolaikerk en het eveneens oude raadhuis. In de omgeving treft u het uitgestrekte cultuurlandschap van Fivelingo met haar middeleeuwse kerken. In de directe omtrek vindt u ze bijvoorbeeld in Zeerijp, Eenum, Krewerd, Loppersum en op nog veel meer plekken. U kunt in de omgeving bijvoorbeeld ook gaan wandelen op en rondom het bosrijke Landgoed Ekenstein dat doorloopt naar het terrein rond de gerestaureerde Borg Rusthoven en wandelen op de zeedijk in Delfzijl. Appingedam ligt langs de spoorlijn tussen Groningen en Delfzijl. Een bezoek aan de grote stad behoort dus ook tot de mogelijkheden.

Eten en drinken: in Appingedam zijn verschillende restaurants om te gaan eten waaronder het restaurant van het hotel. Buiten Appingedam kunt u denken aan het restaurant op Landgoed Ekenstein, Ristorante dell 'Arte in Godlinze en Eetcafé de Boerderij in Oosterwijtwerd.


De locatie
In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Appringedam in Groningen Vakantiebestemming Delfzijl in Groningen Vakantiebestemming Bierum in GroningenWandelroutes (ook in te vullen als korte fietsroutes)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Appingedam ligt aan vijf van die routes, variërend in lengte. Het zijn wandelingen van a naar b. De eerste drie routes eindigen in het stadje, de andere twee beginnen er. Het treinritje tussen begin -en eindpunt is telkens slechts een minuut of 5.

Wandelen in Appingedam Wandelen in Uitwierde Wandelen in Marsum Wandelen in Lutjerijp groen vlak Wandelen op EkensteinFietsroute

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Het Wapen van Leiden ligt op één van die routes. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

groen vlak Fietsen in Appingedam groen vlak

Filmpjes

Filmpje 1 is gemaakt bij de Hangende Keukens in het centrum van Appingedam en ook op filmpje 2 zijn de keukens nog even te zien. De tweede begint in de Solwerderstraat en eindigt bij de keukens.


Terug naar:

→ Appingedam

→ Fivelingo

→ Hotels en herbergen in Noord Groningen

© 2020-2024 — Ontdek Noord Groningen