Waterhut Aduarderzijl

Waterhut Aduarderzijl is een huisje aan het Aduarderdiep in Groningen Aduarderzijl aan het Reitdiep in Groningen Hotel boeken via Ontdek Noord Groningen Allersmaborg in Middag-Humsterland, Groningen Wierde en kerk van Ezinge in Middag-Humsterland, Groningen Café-restaurant bij het Reitdiep in Garnwerd, Groningen Oude Diepje in het Reitdiepgebied, Groningen Café bij het water in Winsum, Groningen Middag-Humsterland in de provincie Groningen Kerk van Oostum in Groningen Het dorpje Niehove in Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten aan het Aduarderdiep

Waterhut Aduarderzijl bevindt zich aan de jachthaven en bij de camping van het kleine maar mooie dorpje Aduarderzijl. Het is een hut aan het water van het Aduarderdiep en vlakbij de zeer oude sluis waar het kanaal overgaat in het grotere Reitdiep. Waar u zit vertrekt ook een veerpont, namelijk de Reitdiepveer. Die vaart naar het relatief nabijgelegen Schaphalsterzijl waar u bijvoorbeeld een fietstocht richting Winsum of Schouwerzijl kunt voortzetten. U zit hier in het zeer oude Reitdiepgebied en vlakbij verschillende pittoreske dorpen waaronder Garnwerd, Ezinge, Feerwerd, Niehove, Saaksum en Winsum. De Allersmaborg waar u het compacte landgoed van kunt bewandelen, ligt ook vlakbij. Er zijn tevens historische attracties in de omtrek. Denk aan Museum Wierdenland in Ezinge en Landgoed Verhildersum in Leens. De stad Groningen kunt u uiteraard ook bezoeken want dat is niet ver van hier.


Boeken en/of meer informatie?


Hotel
fotoDe locatie

Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Garnwerd in Groningen Vakantiebestemming Ezinge in Groningen Vakantiebestemming Winsum in GroningenWandelroutes (ook in te vullen als korte fietsroutes)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Ezinge ligt aan twee van die routes, beiden een mooie rondwandeling via Feerwerd, Aduarderzijl en Garnwerd. De tweede is alleen iets korter.

Wandelen in Ezinge groen vlak Wandelen in AduarderzijlFietsroutes

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Aduaerzijl ligt aan één van die routes. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

groen vlak Fietsen in het Middag-Humsterland groen vlak
→ Terug naar Middag-Humsterland en het Reitdiepgebied

→ Terug naar Overnachten in Groningen

© 2020-2021 — Ontdek Noord Groningen