Sfeervolle huisjes en appartementen in Noord Groningen

Op en Bie t Woater in Winsum, Groningen Lutje Hoeske in Tinallinge, Groningen Appartement In den Lagelanden bij het Eemskanaal in de provincie Groningen Café bij het water in Winsum, Groningen Het dorpje Tinalling op het Hogeland van Groningen Bruggetje van Garrelsweer in Groningen Mooi appartement in de Folkingestraat, stad Groningen Mooi appartement bij het Noorderplantsoen in de stad Groningen Hotel en kroegen aan de Grote Markt in Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen De Oude Boteringestraat in de stad Groningen

10 vakantiehuizen en appartementen in stad en platteland

Hieronder ziet u tien mooie self catering accommodaties in Noord Groningen. De eerste zes bevinden zich op het Groninger platteland en de laatste vier in de stad Groningen. Lutje Hoeske bevindt zich in het heel kleine en pittoreske dorpje Tinallinge op het Groninger Hogeland. Daar verblijft u in een voormalig armenhuisje. Op een steenworp afstand treft u de dorpswierde met daarop de fraaie van oorsprong middeleeuwse kerk. Het huisje is geschikt voor 2, maximaal 3 personen. De tweede accommodatie is Op en Bie 't Woater, een vakantiehuis in het prachtige dorp Winsum, befaamd om haar beschermde dorpsgezicht waar dit huis ook onderdeel vanuit maakt. Het is één van de oude huisjes in de Havenstraat langs het Winsumerdiep maar groter dan u zou denken want het telt drie slaapkamers en herbergt maximaal 6 personen. Als u de deur uitstapt dan loopt u rechts de dorpswierde op en ziet u molen de Vriendschap voor u uit, één van de oudste korenmolens in de provincie en één van de in het oogspringende monumenten die het dorp rijk is. Winsum is ook per trein of bus direct te bereiken vanuit de stad Groningen.

Hotel
HotelDe Witrokken is een mooi huis in het noordelijk gelegen dorp Warffum op het Hogeland van Groningen. Dat is het dorp met de grootste wierde van de provincie waar ook Openluchtmuseum het Hoogeland staat. Dit is een voormalig 19e eeuws arbeidershuisje en telt twee slaapkamers waar maximaal 4 personen kunnen overnachten. Het huisje bevindt zich aan de noordelijke rand van het dorp waardoor u ook uitzicht heeft op de Noordpolder. Warffum heeft een directe treinverbinding met de stad Groningen. Appartement Noorderloft bevindt zich in het noordwesten van de provincie en is gesitueerd aan de rand van het dorpje Hornhuizen in cultuurlandschap de Marne. U verblijft er in een ruim appartement boven de paardenstal van de gerestaureerde 19e eeuwse woonboerderij. Het telt twee slaapkamers waar max 4 personen kunnen slapen. Het is dus geen vakantiehuis maar u heeft wel de beschikking over een zonnig en privé gelegen gastenterras met tuinset en loungestoelen.

Hotel
HotelIn den Lagelanden is gesitueerd in het buurtje Roeksweer, aan het brede Eemskanaal en op de grens van de voormalige veenontginningsgebieden genaamd het Centrale Woldgebied en het Duurswold. U zit hier ook niet ver van de stad Groningen en de Fraeylemaborg in Slochteren. Het is een fraai appartement, als het ware een huis in een huis. Het telt twee slaapkamers waar u met 4 personen kunt overnachten. Landgoed Schoolland is gesitueerd in het oostelijke deel van Noord Groningen en wel in het kleine dorpje Garrelsweer aan het Damsterdiep. Dit is in cultuurlandschap Fivelingo, vlakbij het bosrijke Landgoed Ekenstein en ook niet ver van het mooie Appingedam. U kunt hier een fraai appartement boeken voor 2 personen OF de ruimere variant voor 4 personen. De accommodatie is gehuisvest in de voormalige peuterspeelzaal van het dorpje.

Hotel
HotelDe volgende vier self catering accommodaties bevinden zich in de stad Groningen, by far de grootste plaats in de provincie en plek waar een hoop gezelligheid en tal van mooie straatjes te zien zijn. De zeer fraaie appartementen Olifant en Puur Geluk staan pal naast elkaar en dat is aan de rand van het Noorderplantsoen, het landschapspark Engelse stijl. Dit is tevens op loopafstand van het centrum en de pittoreske straatjes rond de Noorderhaven en het kanaal de A. Beide appartementen bieden twee slaapkamers waar maximaal 4 mensen kunnen slapen. Vanzelfsprekend rijden er ook bussen rond in dit deel van de stad. Het dichtstbijzijnde treinstation is overigens Groningen Noord. Groningen Centraal is wat verder lopen.

Hotel
HotelHotspot Centrum Apartment bevindt zich zoals de naam al aangeeft in het centrum van de stad Groningen. U overnacht in de Folkingestraat, ooit eens verkozen tot leukste winkelstraat van Nederland. Het is een wat smaller straatje met eigenzinnige winkeltjes, voedselzaken, antiquairs en kunstgalerien. Het ruime appartement is geschikt voor maximaal 4 personen maar er is maar één slaapkamer met bed. De andere slaapmogelijkheid wordt geboden door een slaapbank. Daarnaast is er ook een dakterras. U zou ook één van de Best Western Apartments kunnen boeken. U vindt hier een hotel maar er is ook een gebouw met self catering accommodaties waar per appartement maximaal 4 mensen kunnen overnachten. Afhankelijk waar u verblijft heeft u tevens de beschikking over een patio of een balkon. Ontbijt is optioneel. U zit hier pal aan de rand van het centrum, bij de Oosterhaven en ook vlakbij de Oosterpoort.

Hotel
HotelInteractieve kaart van Noord Groningen met de 10 accommodaties

In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Opmerking: a) zoom in om de locaties van de appartementen in de stad Groningen te zien en b) dit zijn uiteraard niet de enige self catering accommodaties in de stad en op het platteland van Groningen. Kijk voor het complete overzicht van deze website hieronder bij 'Overnachten in Noord Groningen'. Of bekijk één van de andere specifieke overzichten.

Vakantieplanning

Als u moeite heeft om een keuze te maken dan kunt u ook een vakantieplan op maat aanvragen. Dat kan zijn voor een citytrip naar de stad Groningen, een rondreis over het Groninger platteland, een wandelvakantie, een fietsvakantie of een mix van al deze typen vakanties. U krijgt een online plan met per bestemming informatie, tips en uiteraard een te boeken vakantiehuis (of andere accommodatie) naar uw wens en in uw prijsklasse.


Dorp in Noord Groningen
foto
Terug naar:

→ Overnachten in Noord GroningenAndere typen accommodaties:

→ Monumentale hotels (Stad en Ommeland)

→ Fraaie b&b's op het Groninger platteland

© 2020-2021 — Ontdek Noord Groningen