Wilt u een vakantieplan op maat?

Vakantieplan Groningen 1 Vakantieplan Groningen 1 Vakantieplan Groningen 3 Kaart van Groningen Vakantieplan Groningen 6 Vakantieplan Groningen 9 Vakantieplan Groningen 7 Vakantieplan Groningen 4 Vakantieplan Groningen 5 Vakantieplan Groningen 8 Vakantieplan Groningen 10 Vakantieplan Groningen 11

Wie ben ik en wat kan ik voor u doen?

Persoonlijke hulp Ontdek Noord Groningen
Ontdek Noord Groningen is geen reisorganisatie dus u boekt nooit direct bij mij. Ik ben Michel Spreeuwers en mijn website biedt u informatie en inspiratie en verwijst u altijd door als u een boeking wilt maken. Ik heb al jaren ervaring met het aanbieden van deze service voor de website Groot-Brittannië Liefhebbers maar nu sinds kort dus ook voor Noord Groningen (inclusief de stad), het gebied waar ik zelf woon en waar ik vele voetstappen heb liggen en fietskilometers heb afgelegd. Door het vele verkennen en ook door het maken en voortdurend uitbouwen van deze website heb ik inmiddels een uitgebreide kennis over wat waar te zien is in dit vaak (onterecht) over het hoofd geziene deel van Nederland. Weet u bijvoorbeeld dat er nergens in Europa zoveel middeleeuwse kerken zijn opeengepakt als in dit gebied? Kom het Noord Groninger land (en stad) verkennen!

Ik maak een plan op maat op basis van uw wensen. Het maakt niet uit of u alleen, met twee personen of bijvoorbeeld met het gezin op reis wilt. Of u nu een korte vakantie wilt doorbrengen of langer, in de stad of op het platteland. Zo zou u kunnen overnachten in de historische en levendige stad Groningen en van daaruit uitstapjes kunnen maken naar het omliggende platteland maar het kan ook andersom: overnachten in de landelijke rust of een dorp en vandaaruit een keer de stad bezoeken. Of misschien bent u vooral geinteresseerd in landelijk Groningen met haar uitgestrekte akkerland, weilanden, hereboerderijen, borgen, oude kerken, molens en natuur (Nationaal Park Lauwersmeer). U kunt met de auto deze kant opkomen maar als u niet de beschikking heeft over een wagen dan kunt u ook per openbaar vervoer tal van interessante plekken bezoeken. Noord Groningen telt namelijk ook twee spoorlijnen en meerdere buslijnen waar u zeer frequent gebruik van kunt maken.


Wanneer kunt u het plan verwachten?

Ik ga altijd snel aan de slag dus als u zou willen dan kan ik het plan al binnen 24 uur gereed hebben. Wanneer u het wil ontvangen is uiteraard geheel aan u. Zorg er in ieder geval voor dat uw vakantiedata al vast staan en dat u snel kunt gaan boeken als het naar wens is. Ik kan accommodaties namelijk niet vasthouden dus is het wel zo praktisch de tijd tussen het maken en het bekijken (+ boeken) van het plan zo kort mogelijk te houden.


Over hotels, b&b's en vakantiehuizen/appartementen

Ik werk samen met booking.com en dat is ook waar ik de hotels, b&b's, herbergen en vakantiehuizen voor u uitzoek. Dat is de aanbieder met het grootste aanbod aan acccomodaties ter wereld en dat geeft mij alle gelegenheid om de perfecte locatie(s) voor u uit te zoeken. Ik streef er naar om accommodaties uit te zoeken die gratis kunnen worden geannulleerd tot een aantal dagen vóór verblijf. Dat lukt bijna altijd, bij het boeken van vakantiehuizen is dat echter niet altijd mogelijk. Doordat u boekt via de links op de pagina/website ontvang ik commissie en dat is de reden waarom ik deze service gratis kan aanbieden. Wanneer u via Ontdek Noord Groningen op de website van booking.com komt dan zult u trouwens een logo van mijn website bovenaan de pagina zien. Dan weet u dat u via mij boekt. Dat ziet er zo uit:Houdt u er wel rekening mee dat u bij het online boeken van een hotel in de meeste gevallen wel een creditcard nodig heeft. Echter: er zijn steeds meer accommodaties waarbij dat niet meer nodig is waardoor u bij booking.com ook met uw bankrekening (IDEAL) kunt betalen. Als u alleen via IDEAL wilt betalen, laat dat aub van te voren weten. Dan betaalt u echter wel tijdens het boeken. Als u boekt met creditcard (of debitcard) kunt u het hele (of in ieder geval een groot deel van het) bedrag tijdens het verblijf voldoen. Vakantiehuizen moeten in een aantal gevallen wel van te voren worden betaald.


Lees deze pagina goed door. 1. Staan uw vakantiedata al vast? 2. Kunt en wilt u al snel boeken?

In dat geval zal ik graag een mooi plan opstellen. Ik hoor graag van u,


Michel | Ontdek Noord Groningen

info@ontdeknoordgroningen.nl of contact via facebook

Dient u te betalen voor het plan?

Nee, u hoeft niet te betalen voor het vakantieplan dat ik u voorschotel. Ik verdien mijn inkomen op basis van commissie. Dat betekent dat ik verdien op boekingen van hotelovernachtingen, vakantiehuizen, etc. U betaalt dus niets voor mijn inzet en ook wordt de prijs er niet hoger van. Pas wanneer u overgaat tot het boeken via de links op mijn website beloont u mij automatisch. Dat is namelijk het hele idee waarop deze service gebaseerd is.


Wat zijn de kosten voor de accommodaties?

Dat is uiteraard afhankelijk van uw wensen qua comfort en luxe. De provincie en ook de stad Groningen is niet duur qua hotels en b&b's dus u kunt voor 110 a 120 euro per nacht (per tweepersoonskamer) al in een prima hotel of fraaie b&b verblijven. Een wat luxer en/of historisch hotel in de Groningse binnenstad gaat meer richting 150 of zelfs daarboven. Maar ook in de stad kunt u dus voor een euro a 110 overnachten. Als u juist goedkoper wilt (onder de 100) dan kan dat ook. Dan moet u denken aan kleinschalige b&b's op het Groninger platteland. De prijs voor vakantiehuizen en appartementen hangen af van de grootte van het pand. Er zijn bijvoorbeeld huisjes op vakantieparken maar ook 'gewone' huizen of appartementen die verhuurd worden.

Waar kunt u een vakantieplan op maat voor aanvragen?

U kunt een plan op maat aanvragen voor een lange vakantie, een korte trip of zelfs een rondreis. Wat u wilt. Bent u actief in de zin dat u graag wandelt of fietst dan kan ik u ook concrete routes aanbevelen per gebied. Een verblijf is op basis van hotel, b&b, vakantiehuis of appartement. Lees hieronder een aantal mogelijke vakanties:


1. Een vakantie in de stad Groningen. Reis per auto. U kunt natuurlijk naar de provincie komen om vooral de mooie en gezellige stad Groningen te bezoeken. Naast de bezienswaardigheden in de stad kunt u ook uitstapjes maken naar het platteland om bijvoorbeeld een historische borg, een openluchtmuseum en mooie dorpen te bezoeken. Uitstapjes naar Nationaal Park Lauwersmeer en de eilanden Schiermonnikoog en Borkum behoren ook tot de mogelijkheden.


2. Een vakantie in de stad Groningen. Reis per trein. U kunt natuurlijk naar de provincie komen om vooral de mooie en gezellige stad Groningen te bezoeken. Naast de bezienswaardigheden in de stad kunt u ook uitstapjes maken met de trein naar het platteland om bijvoorbeeld een historische borg of een openluchtmuseum te bezoeken. Per trein of bus kunt u ook naar de eilanden toe. Die sluiten aan op de overtochten.


3. Een vakantie in de stad Groningen én graag wandelen op het platteland. U kunt uiteraard ook een citytrip combineren met uitstapjes naar het platteland om daar al wandelend de streken te verkennen. Met de auto zijn er tal van opties maar ook als u van het openbaar vervoer gebruik moet maken zijn er vele leuke routes te lopen. Ik kan en zal u adviseren wat mooie trajecten kunnen zijn. Let op: in Noord Groningen vindt u niet de 'Great Outdoors', het is voornamelijk in cultuur gebracht land met akkers en weilanden waar je vaak op verharde paden en rustige wegen wandelt. Toch is het een mooie manier om het gebied te verkennen omdat elk dorpje wel haar eigen oude kerk en dorpshart heeft, vaak op een wierde. Onverharde stukken zijn er wel maar als onderdeel van bepaalde routes. Echte natuur is er wel, en dan voornamelijk in Nationaal Park Lauwersmeer.


4. Vakantie op het platteland (of dorp) in Noord Groningen. Reis per auto. Als u niet van de drukte van de stad houdt en juist liever in landelijke rust overnacht dan kunt u kiezen voor een verblijf op het platteland of in één van de dorpen in dit gebied. Van daaruit kunt u de provincie verkennen en een uitstapje naar de stad maken.


5. Vakantie op het platteland (of dorp) in Noord Groningen. Reis per trein. Als u niet van de drukte van de stad houdt en juist liever in relatieve rust overnacht dan kunt u kiezen voor een verblijf in één van de dorpen langs de twee spoorlijnen in dit gebied. Er zijn verschillende dorpen waar dat eventueel zou kunnen en vanwaar u ook uitstapjes kunt maken, onder andere naar de stad Groningen.


6. Rondreis op het platteland (of dorp) in Noord Groningen. Dit is geen enorm gebied dus u zou prima één uitvalsbasis kunnen kiezen om het noorden van de provincie (en de stad) te verkennen. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Misschien vindt u het wel leuk om bijvoorbeeld een paar dagen te verblijven in het noordoosten, daarna in het noordwesten en daarna bijvoorbeeld in of vlakbij de stad in het zuiden. Een korte rondreis dus. Een rondreis per trein is wat lastiger maar het is ook hier mogelijk om bijvoorbeeld één bestemming te kiezen langs de spoorlijn naar het noorden, één bestemmming langs de spoorlijn naar het oosten en één in de stad.


7. Een actieve vakantie (wandelen en/of fietsen). Bent u een fervent wandelaar en/of fietser en wilt u op een actieve manier Noord Groningen verkennen? Ook dan kan ik dus een vakantieplan op maat voor u maken. Ook dan zou u kunnen kiezen voor verschillende bestemmingen maar gezien de relatief geringe afstanden is dat niet persé nodig. Het hangt er ook een beetje vanaf hoe lang u op vakantie wilt. Bij een langer verblijf zijn twee, misschien drie bestemmingen (oost en west) misschien wel logisch. In Noord Groningen vindt u niet de 'Great Outdoors', het is voornamelijk in cultuur gebracht land met akkers en weilanden waar je vaak op verharde paden en rustige wegen wandelt. Toch is het een mooie manier om het gebied te verkennen omdat elk dorpje wel haar eigen oude kerk en dorpshart heeft, vaak op een wierde. Onverharde stukken zijn er wel maar als onderdeel van bepaalde routes. De infrastructuur voor de fietser is in het gebied uitstekend te noemen. U vindt er een groot netwerk van fietspaden en rustige wegen waardoor er tal van korte of lange routes te maken zijn door het binnenland en zelfs ook langs en over dijken aan de kust.

Wat zou ik van u willen weten?

-Het aantal nachten en de precieze data / periode
-De maximale prijs per nacht (per kamer), als u een idee heeft
-In wat voor soort accommodatie u wilt overnachten (hotel, b&b, vakantiehuis of appartement)


Wat krijgt u van mij?

-Een vakantieplan dat online in te zien is, ook tijdens de vakantie in het geval u geboekt heeft volgens plan
-Per bestemming een geschikte accommodatie in uw prijsklasse - beschikbaar en dus direct te boeken
-Per bestemming meer informatie en tips over uitstapjes
-In het geval u met het openbaar vervoer reist: uitgebreide reisinformatie
-Een snelle reactie - en allemaal dus zonder extra kosten


Staan uw vakantiedata al vast en bent u van plan om zeer binnenkort te boeken?

In dat geval zal ik graag een mooi plan opstellen. Ik hoor graag van u,


Michel | Ontdek Noord Groningen

info@ontdeknoordgroningen.nl of contact via facebook
From the UK (or English speaking)?

→ Tailor-made Holiday Plan - North GroningenTerug naar:

→ Over Ontdek Noord Groningen

→ Rondreis door Noord Groningen

→ Citytrip naar Groningen

→ Wandelvakantie in Noord Groningen

→ Fietsvakantie in Noord Groningen

© 2020-2021 — Ontdek Noord Groningen