Citytrip naar de historische stad Groningen

Vismarkt en de Martinitoren in de stad Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen Kaart van de stad Groningen De Grote Markt in de stad Groningen Turfstraat in de stad Groningen Uitstapje per trein vanuit stad Groningen naar het platteland Wandelvakantie in Noord Groningen Oude kerken in de provincie Groningen Fraaie dorpjes in de provincie Groningen Historische attracties in de provincie Groningen Wandelvakantie in de herfst in Groningen

Verken de stad Groningen (en het platteland)

Groningen is de grootste stad van Noord Nederland en heeft heel wat historische gebouwen, de nodige gezellige winkelstraten en musea. Bekend zijn onder andere het iconische Groninger Museum, de oude Martinitoren en sinds kort het fraaie moderne Forum Groningen. Naast de schoonheid van de stad kunt u ook per trein of bus uitstapjes maken naar het Groninger platteland waar u oude borgen kunt bezichtigen, alsmede een openluchtmuseum, een middeleeuws stadje en zelfs twee Waddeneilanden. Als u actief bent aangelegd dat zou u ook wandelroutes kunnen volgen vanuit treinstations. Noord Groningen is dan wel een landelijk gebied maar het heeft wel twee spoorlijnen met treinen die zeer frequent rijden. Ook in en rond de stad zelf zijn overigens leuke trajecten te lopen.

Wat kan ik voor u doen?

U krijgt via Ontdek Noord Groningen een vakantieplan op maat met een accommodatie die u zelf online via het plan kunt boeken. Zo zou u kunnen verblijven in een hotel of mogelijk een appartement. Er zijn de nodige driesterrenhotels en enkele viersterrenhotels in en rond het centrum. Als u een verblijf in de stad wilt combineren met een verblijf op het platteland van Noord Groningen, kijkt u dan bij rondreis door Noord Groningen, per auto of trein. Wat u wilt. Als u een langer verblijf wilt inplannen in de stad om naast uitstapjes maken naar leuke dorpen en andere bezienswaardigheden ook nog wilt wandelen, dan kan ik u leuke routes (inclusief interactieve kaart van de route) aandragen die u vanuit treinstations en zelfs bushaltes kunt maken.

Geïnteresseerd?

Dorp in Noord Groningen
foto


Terug naar:

→ Vakanties en rondreizen

© 2020-2021 — Ontdek Noord Groningen