Op fietsvakantie in Noord Groningen

Fietsvakantie in Noord Groningen Fietsvakantie in de herfst in Groningen Fietsvakantie in de winter in Groningen Fietsvakantie in op het Groninger platteland Fietsvakantie in Noord Nederland Kaart van Groningen Historische attracties in de provincie Groningen Oude kerken in de provincie Groningen Fraaie dorpjes in de provincie Groningen Een bezoek aan de grote stad Groningen

Verken Noord Groningen per fiets

U kunt dit noordelijke deel van Noord Groningen per fiets verkennen. Op het Groninger platteland zijn tal van fietspaden en rustige wegen waar u uitstekend kunt fietsen. Door het uitgebreide netwerk van wegen en paden zijn er ook vele routes mogelijk, korte en uiteraard lange. Het Groninger land is vlak met als enige uitzondering een flink aantal dorpskernen die gebouwd zijn op wierden (een soort heuvels van een klein aantal meters hoog). In het noorden fietst u langs uitgestrekte akkers en als u bij de zee komt langs dijken. Sommige trajecten gaan over de dijk. Meer naar het zuiden van Noord Groningen worden de wegen geflankeerd door weilanden met grazend vee. Bij elke mogelijke route komt u wel een leuk dorpje tegen, vaak met een middeleeuwse kerk. Er zijn ook kanalen en maren (waterlopen) en in het verre noordwesten het grote Lauwersmeer binnen het nationale park.

Wat kan ik voor u doen?

U krijgt via Ontdek Noord Groningen een vakantieplan op maat met een accommodatie die u zelf online via het plan kunt boeken. Het gaat om een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement (geen camping) die als uitvalsbasis dient om in de omgeving mooie fietsroutes te rijden. Dat kan één bestemming zijn maar net zo goed meerdere, bijvoorbeeld een keer in het noordwesten, een keer in het noordoosten en een keer wat zuidelijker. In het plan zal ik verschillende routes aandragen (inclusief interactieve kaart per route) in de omgeving. U kunt die routes helemaal volgen of als leidraad nemen. Zoals al gemeldt is het netwerk van wegen en paden uitgebreid dus u kunt routes ook eenvoudig verkorten of verlengen. Ik zal ook vermelden wat u zoal zou kunnen bezoeken in de regio in het geval u een keer niet wilt fietsen. Een uitstapje naar de stad Groningen behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden, evenals een dagje naar één van de nabij gelegen Waddeneilanden.

Het idee is dus om per auto naar dit gebied te komen en eigen fietsen mee te nemen.

Geïnteresseerd?

Dorp in Noord Groningen
fotoFietsen combineren met een wandelvakantie?

Enkele impressies

Terug naar:

→ Vakanties en rondreizen

© 2020-2021 — Ontdek Noord Groningen