Op wandelvakantie in Noord Groningen

Wandelvakantie in Noord Groningen Wandelvakantie in de herfst in Groningen Wandelvakantie in de winter in Groningen Wandelvakantie in op het Groninger platteland Wandelvakantie in Noord Nederland Wandelvakantie in de stad Groningen Kaart van Groningen Historische attracties in de provincie Groningen Oude kerken in de provincie Groningen Fraaie dorpjes in de provincie Groningen

Verken Noord Groningen te voet

U kunt dit noordelijke deel van Noord Groningen te voet verkennen. Er zijn tal van paden en rustige wegen op het Groninger platteland die een leuke route mogelijk maken. Een bezoek en/of wandeling in de stad Groningen behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Verwacht in dit deel van de provincie niet ruige natuur met onverharde wandelpaden. Het landschap bestaat voornamelijk uit akkerland en weiland (uitgezonder Nationaal Park Lauwersmeer) en u loopt er voornamelijk op fiets/wandelpaden en rustige wegen. Onverharde stukjes zijn er wel als klein onderdeel van bepaalde routes. De pracht van het Groninger land zit hem in de combinatie van fraaie vergezichten over de landerijen, (vaak) grote boerderijen en kleine dorpjes met vaak oude kerken en wierden. Meestal komt u om de vijf kilometer wel een dorpje tegen, als het niet vaker is.

Wat kan ik voor u doen?

U krijgt via Ontdek Noord Groningen een vakantieplan op maat met een accommodatie die u zelf online via het plan kunt boeken. Het gaat om een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement (geen camping) die als uitvalsbasis dient om in de omgeving mooie wandelroutes te lopen. Dat kan één bestemming zijn maar net zo goed meerdere, bijvoorbeeld een keer in het noordwesten, een keer in het noordoosten en een keer wat zuidelijker, als u wilt zelfs in de stad Groningen. In het plan zal ik verschillende routes aandragen (inclusief interactieve kaart per route) in de omgeving. Het is dan de bedoeling dat u telkens zelf per auto of openbaar vervoer (mits mogelijk) naar het startpunt gaat. Als u sowieso alleen maar met het openbaar wilt reizen, laat het weten. Ook dan zijn er zat opties omdat het openbaar vervoer goed geregeld is. Noord Groningen is een landelijk gebied maar telt wel twee spoorlijnen en meerdere buslijnen. Ik zal daar in de planning rekening mee houden, uiteraard ook wat betreft de locatie van de accommodatie waar u verblijft. Ik zal ook vermelden wat u zoal zou kunnen bezoeken in de regio in het geval u een keer niet wilt wandelen.

U kunt hier dus in principe geen wandelvakantie boeken waarbij u elke dag met de rugzak op van punt naar punt wandelt. Mocht dat wel uw plan zijn, neem dan toch gerust contact op. Dat kan ik kijken of ik uw wens (oa. qua accommodaties) toch kan verwezenlijken. Maar ook hier geldt: ik kan geen campings inplannen.

Geïnteresseerd?

Dorp in Noord Groningen
fotoWandelen combineren met een fietsvakantie?

Enkele impressies

Terug naar:

→ Vakanties en rondreizen

© 2020-2021 — Ontdek Noord Groningen