Wandelen in combinatie met het openbaar vervoer

Met de trein door Groningen en wandelen op het platteland Kaart met landschappen van Noord Groningen Wandelaars over het Pieterpad in Noord Groningen Wandelen door pittoreske straatjes in de stad Groningen Oude Diepje in het Reitdiepgebied, Groningen Onverhard wandelpad langs het water in de Marne, Groningen Wandelpad in het Middag-Humsterland, Groningen Wandelpad langs huizen in Fivelingo, Groningen Wandelpad langs het water door het Centrale Woldgebied, Groningen Wandelpad en bruggetje op het Hogeland, Groningen

Wandelroutes Noord Groningen in combinatie met trein of bus

Het gros der wandelingen dat u hier op Ontdek Noord Groningen vindt, beginnen of kunnen worden begonnen op plaatsen waar u met het openbaar vervoer kunt komen. Dat kan per trein of bus, of soms allebei. Er zijn dus tal van opties om een mooie wandelroute over het Groningse platteland te gaan lopen, ook als u geen auto tot uw beschikking heeft. In de binnenstad van Groningen kunt u overigens ook een mooie route wandelen en tevens twee trajecten volgen die voor een deel door de stad gaan waaronder een etappe van het Pieterpad. Op elke wandelpagina (zie de volgende tabbladen) en ook op de bestemmingspagina's (zie de opsomming onder de kaart) worden de mogelijkheden qua openbaar vervoer ook duidelijk vermeld.

Wandelroutes, spoorlijnen en buslijnen op kaartDe blauwe lijnen geven de twee spoorlijnen aan, de rode lijnen de buslijnen. Rechts op de interactieve kaart ziet u een flink aantal wandelroutes (grijs) staan die kunnen worden begonnen bij treinstations en bushaltes. Vink die routes aan om ze zichtbaar te maken. Zodoende wordt de wandeling in het groen aangegeven. De icoontjes op de kaart geven ook startpunten (of mogelijke startpunten) van wandelroutes aan. Buslijnen 9 en 39 staan maar voor een deel op de kaart. Op de kaart komen die tot respectievelijk Eelderwolde en Zuidhorn.

In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Mogelijke bestemmingen

Hieronder ziet u een aantal op de website uitgelichte bestemmingen met een trein en/of busverbinding waar u kunt wandelen. Dat betekent ook dat u vanuit die plaats in combinatie met bus of trein andere routes kunt gaan lopen. Per bestemming wordt helder uiteengezet welke mogelijkheden u wat dat betreft heeft.

Vakantiebestemming Stad Groningen Vakantiebestemming Winsum in Groningen Vakantiebestemming Garnwerd in Groningen Vakantiebestemming Ezinge in Groningen Vakantiebestemming Leens in Groningen Vakantiebestemming Zoutkamp in Groningen Vakantiebestemming Eenrum in Groningen Vakantiebestemming Pieterburen in Groningen Vakantiebestemming Kloosterburen in Groningen Vakantiebestemming Bedum in Groningen Vakantiebestemming Onderdendam in Groningen Vakantiebestemming Middelstum in Groningen Vakantiebestemming Warffum in Groningen Vakantiebestemming Usquert in Groningen Vakantiebestemming Uithuizen in Groningen Vakantiebestemming Loppersum in Groningen Vakantiebestemming Appringedam in Groningen Vakantiebestemming Delfzijl in Groningen

De stad Groningen

De stad Groningen is op allerlei manieren te bereiken per trein of bus. Elke Groningse spoorlijn komt hier uit, evenals het gros der buslijnen. Zodoende kunt u vanuit de stad ook simpel met het openbaar vervoer naar een startpunt op het platteland. Het Pieterpad komt ook door de stad. U kunt vanaf hier (of in omgekeerde richting) naar Winsum wandelen.

Wandelen in de binnenstad van Groningen Wandelen in Groningen Wandelen over het Pieterpad in GroningenWandelroutes langs de spoorlijn Groningen - Eemshaven

De trein (Arriva) rijdt twee keer per uur, op zondag één keer per uur. Op bepaalde tijdstippen rijdt deze trein door naar de Eemshaven waar de veerboot naar Borkum vertrekt. Dit is de spoorlijn Groningen (hoofdstation), Groningen Noord, Sauwerd, Winsum, Baflo, Warffum, Usquert, Uithuizen, Uithuizermeeden, Roodeschool en Eemshaven. Het Pieterpad is vanaf een treinstation te bewandelen in de stad Groningen en in het dorp Winsum.

Wandelen in het Reitdiepgebied Wandelen in Schouwerzijl Wandelen in Mensingeweer Wandelen over het Pieterpad in Groningen Wandelen in Breede Wandelen op het Hogeland groen vlak Wandelen in Uithuizen groen vlakWandelroutes langs de spoorlijn Groningen - Delfzijl

De trein (Arriva) rijdt twee keer per uur, op zondag één keer per uur. Dit is de spoorlijn Groningen (hoofdstation), Groningen Noord, Sauwerd, Bedum, Stedum, Loppersum, Appingedam, Delfzijl West, Delfzijl.

Wandelen in het Reitdiepgebied Wandelen in Westerdijkshorn Wandelen op Ekenstein Wandelen in Zeerijp Wandelen in Lutjerijp Wandelen in Appingedam

Wandelroutes langs buslijn 65

De bus rijdt van Groningen naar Zoutkamp via (oa.) Sauwerd, Winsum, Mensingeweer, Eenrum, Wehe-den Hoorn en Leens. Rijdt meestal elk half uur. Op zondag één keer per uur.

Wandelen in het Reitdiepgebied Wandelen in Schouwerzijl Wandelen over het Pieterpad in Groningen Wandelen in Eenrum Wandelen in Leens Wandelen in ZoutkampWandelroutes langs buslijn 68

De bus rijdt van Winsum naar Hornhuizen via (oa.) Westernieland, Pieterburen en Kloosterburen. Rijdt een klein aantal keren per dag, één keer per twee uur. Soms met 15, soms met 8 persoonsbusjes.

Wandelen in Pieterburen groen vlak Wandelen over het Pieterpad in GroningenWandelroutes langs buslijn 36

De bus rijdt van Winsum naar Oldehove via Garnwerd, Feerwerd, Ezinge en Saaksum. Er wordt overwegend gereden met een 8 personenbusje. Rijdt één keer per uur, niet op zaterdag en zondag.

Wandelen in Ezinge groen vlak Wandelen in NiehoveWandelroutes langs buslijn 61

De bus rijdt van Groningen naar Uithuizen via Zuidwolde, Bedum, Onderdendam, Middelstum, Kantens, Rottum en Usquert. Rijdt meestal elk half uur tussen Groningen en Middelstum. Eén keer per uur rijdt de bus dan door naar Uithuizen. Op zondag één keer per uur tussen Groningen en Middelstum, niet naar Uithuizen.

Wandelen in Westerdijkshorn Wandelen in Middelstum Wandelen op het Hogeland groen vlak Wandelen in Uithuizen groen vlakWandelroutes langs buslijn 6

De bus rijdt van Groningen naar Delfzijl via Garmerwolde, Ten Boer, Ten Post, Garrelsweer, Wirdum, Eekwerd en Appingedam. Rijdt twee keer per uur. Op zondag één keer per uur. Let er wel op dat de bushaltes van Wirdum en Eekwerd bij de snelweg gesitueerd zijn en dat je daarna nog een kilometer moet lopen naar de plaatsjes. Stap uit bij halte Eekwerd om naar Landgoed Ekenstein te wandelen. Deze bushalte ligt aan het Rondje Loppersum. Voor het Rondje Westeremden stapt u uit in Wirdum en loopt naar het dorpje toe waar u de route kunt beginnen.

Wandelen op Ekenstein Wandelen in Zeerijp Wandelen in AppingedamWandelroute langs buslijn 35

De bus rijdt van Groningen naar Oldehove via Den Ham en Aduard. Rijdt één keer per uur, niet op zondag. Meestal zijn dat kleinere busjes.

groen vlak Wandelen in De Ham groen vlak
→ Terug naar wandelen in Noord Groningen


→ Terug naar openbaar vervoer in Noord Groningen

© 2020 — Ontdek Noord Groningen