Noord Groningen op kaart gezet

Gebruik van een interactieve kaart op Ontdek Noord Groningen Gebieden en plaatsen op de interactieve kaart van Noord Groningen Bezienswaardigheden op de interactieve kaart van de stad Groningen Bezienswaardigheden op de interactieve kaart van Noord Groningen Hotels op de interactieve kaart van Noord Groningen Wandelroutes op de interactieve kaart van Noord Groningen Fietsroutes op de interactieve kaart van Noord Groningen

Bekijk de interactieve kaarten van Noord Groningen

Op de website zult u op allerlei pagina's interactieve kaarten te zien krijgen. Dat is vaak dezelfde kaart die per plaats of gebied van zoomniveau verandert. Op bijna alle kaarten vindt u de verschillende dorpen en de drie steden in dit gebied samen met bezienswaardigheden in de vorm van historische attracties, musea, tuinen, natuurlijke locaties en ook treinstations. De groene lijnen geven de grenzen van de cultuurlandschappen aan, dus niet van de gemeenten. Op de kaart staan het Middag-Humsterland (en het Reitdiepgebied), Fivelingo, het Centrale Woldgebied, De Marne en het Hogeland dat tevens de naam is van een gemeente. Het grondgebied van het cultuurlandschap en de gemeente komen niet helemaal overeen. De stad Groningen en Nationaal Park Lauwersmeer vormen ook onderdeel van de website en dus ook de kaarten.

Daarnaast is er ook een behoorlijk aantal wandelroutes en fietsroutes in kaart gebracht. Het moet gezegd dat de website op haar mooist en het beste te gebruiken is op een computer of tablet maar bij de wandel -en fietsroutes heb ik ook telkens een link geplaatst onder de interactieve kaart op die wandel of fietspagina zodat je de betreffende route goed op een smartphone kunt bekijken. Zeer handig voor als je op pad bent. Dat geldt tevens voor de bestemmingspagina's, ook daar kun je een link aanklikken zodat je de kaart wat groter in beeld krijgt. De komende tijd zal er worden gewerkt om de kaarten aan te vullen met hotels, herbergen, b&b's, vakantiehuizen, appartementen en campings. Houd Ontdek Noord Groningen dus in de gaten.


Kijk hier verder

Vakantiebestemming in Noord Groningen
Hotel in Noord GroningenWandelroute in Groningen
Fietsroute in Noord GroningenKerken, wierden en molens

Op de interactieve kaarten die op elke bestemmingspagina te zien is vindt u musea, borgen, tuinen en interessante dorpen en steden. Om het overzicht te behouden staan daar geen kerken en molens op. Noord Groningen telt namelijk enorm veel (meestal) middeleeuwse kerken en ook behoorlijk veel (vooral) 19e eeuwse windmolens. Op de onderstaande pagina's kunt u alle locaties daarvan bekijken. Typisch Gronings (en Noord Nederlands) zijn ook de wierden, in andere delen van het land beter bekend als terpen. Vaak staan daar kerken op dus er is een zekere overlap met de kerken-pagina.


Monumentale middeleeuwse kerk in Noord Groningen
Wierden en wierdedorpen in Noord GroningenHistorische windmolens in Noord Groningen
Mooie wandelpaden, fietspaden en weggetjes in Noord Groningen
© 2020-2024 — Ontdek Noord Groningen