Buurtschap Noorderpolderzijl aan de kust

Noordpolderzijl en 't  Zielhoes aan de kust van Groningen Zeehaven van Noordpolderzijl in Groningen Kwelders bij de Noordpolder van Groningen Fietspad van de Emmapolder naar de Noordpolder in Groningen

Haventje, zee, kwelders, bruincafé en paden langs de dijk

Noordpolderzijl is een buurtschap op het Hogeland en bevindt zich aan de noordkust van Groningen. Zoals de naam al aangeeft ligt het aan een zijl, oftwel een spuisluis. Hier bevindt zich de kleinste zeehaven van Nederland en de dijk die het land scheidt van de Waddenzee. Aan de landzijde staat de oude sluiswachterswoning 't Zielhoes dat al sinds jaar en dag een nostalgisch bruin café is. Het buurtschap ligt aan de noordzijde van de Noordpolder, vijf kilometer vanaf Usquert en zes van Warffum. Er is voor auto's maar één toegangsweg tot Noordpolderzijl en dat is de relatief lange Zijlweg. Vanaf de dijk is van een mooi uitzicht te genieten.

Fietsers en wandelaars hebben ook andere opties. Zo kun je vanaf de dijk/café westwaarts naar de natuur van de Klutenplas en verder naar de polder boven Pieterburen. Je kunt ook oostwaarts naar de natuur van Ruidhorn (Uithuizerwad) en verder naar de Noordkaap, het meest noordelijke stukje Groningse kust. Let er wel op dat je de nodige wildroosters moet trotseren als je met de fiets gaat. In Noordpolderzijl kun je als wandelaar ook het relatief korte kwelderpad volgen. Daarnaast wordt deze locatie ook veel gebruikt voor wadlopers. Op de website staan tal van wandelroutes en fietsroutes. Deze plek komt terug in één van deze (fiets)routes.

groen vlak Fietsen bij de Noordkaap groen vlak


Locatie van Noordpolderzijl

In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart

Een filmpje van Noordpolderzijl

Begin juni 2021.


groen vlak
Terug naar:

→ Mooie landelijke locaties en paden in Noord Groningen


→ Uitzichtpunten in Noord Groningen


→ Het Hogeland


© 2020-2024 — Ontdek Noord Groningen