Vakanties en reizen in Noord Groningen

Kerst in Groningen Groninger Platteland in Noord Groningen Groninger platteland in de winter De stad Groningen in Groningen Fietsen of wandelen in Noord Groningen Treinrondreis door Noord Groningen 5

Actieve vakanties

Reist u met het openbaar vervoer en bent u actief aangelegd? Misschien is één van de vakanties hieronder dan een idee. Op de eerste pagina worden verschillende bestemmingen/accommodaties uitgelicht die goed per openbaar vervoer te bereiken zijn en die als basis zouden kunnen dienen om te wandelen, te fietsen en/of kano te varen. Dat zijn locaties waar u dus ook een fiets (ook electrisch) of kano kunt huren. De tweede pagina laat een wandelvakantie zien waarbij u alle 8 etappes kunt wandelen maar ook gerust een deel kunt uitkiezen want ook die bestemmingen zijn goed per openbaar vervoer bereikbaar. Let op: dat is zonder bagagevervoer en verblijf in hotels.


Actieve vakantie met het openbaar vervoer in Noord Groningen
Wandelvakantie met het openbaar vervoer in Noord Groningen


Rustig(er) tempo: plaatsen bekijken, uitstapjes maken

Bent u niet zo u actief aangelegd en wilt u liever op rustig tempo leuke dorpen, het platteland en/of de stad Groningen bezoeken? Ook dat kan uiteraard. Hieronder vindt u een citytrip mét uitstapjes per trein. Dit is een 6 daagse citytrip als u het hele schema volgt maar dat kan uiteraard verkort worden als u ervoor kiest om alleen uw tijd in de stad te besteden of minder uitstapjes te maken. In de late herfst en vroege winter kunt u genieten van kerstsfeer in de stad, op bepaalde data zelfs een gezellige kerstmarkt bezoeken. Daarnaast staat een autorondreis van een week (kan ook langer of korter zijn) vanuit twee mooie accommodaties/uitvalsbases. Daar staan naast allerlei tips over het bezoeken van leuke plaatsen en bezoekersattracties ook wandelroutes bij in het geval u sightseeën wil combineren met het maken van relatief lange wandeltochten. Kijk en lees toch vooral hier verder:


Stad in Noord Groningen
Weggetje in Noord Groningen


Reisadvies

U kunt bij Ontdek Noord Groningen (gratis) een vakantieplan op maat aanvragen. Er is veel te zien qua mooie landschappen, leuke dorpjes, tal van oude kerken, een historische stad en een kustlijn met dijken. Het is qua omvang niet enorm groot - van Lauwersoog in het westen tot Delfzijl in het oosten is ongeveer 55 kilometer rijden - dus één accommodatie als uitvalsbasis om vakantie te vieren is het meest logisch maar als u er meer wenst dan kan dat uiteraard ook. U kunt met de auto komen maar met het openbaar vervoer hier het gebied verkennen is ook zeker een mogelijkheid. Ik kan u in beide gevallen op basis van beschikbare accommodaties adviseren waar te verblijven op uw vakantiedata en natuurlijk wat te bezoeken en mogelijk waar te wandelen. Een weekendje weg? Ook dan kunt u gerust contact opnemen. Kijk en lees hieronder verder:

Dorp in Noord Groningen
foto

Enkele impressies - landelijk

Enkele impressies - historisch

© 2020-2021 — Ontdek Noord Groningen