Autorondreis door Noord Groningen

Autorondreis door Noord Groningen Autorondreis in de herfst in Groningen Autorondreis in de winter in Groningen Autorondreis op het platteland van Groningen Vakantie in Noord Groningen Kaart van Groningen Oude kerken in de provincie Groningen Fraaie dorpjes in de provincie Groningen Historische attracties in de provincie Groningen Een bezoek aan de grote stad Groningen Treinrondreis door Noord Groningen 5

Verken Noord Groningen per auto

Noord Groningen is een compact gebied dus het is niet persé logisch dat u een rondreis langs verschillende bestemmingen maakt omdat alle interessante locaties nooit heel ver weg kunnen liggen. Echter: een autorondreis kan natuurlijk wel. Zeker als u graag op verschillende plekken wilt overnachten. Het landschap en de dorpen zijn immers niet overal hetzelfde. Het gebied heeft tal van leuke wegen die u kunt berijden om zodoende het akkerland en de weilanden van Noord Groningen te aanschouwen. Natuurlijk kunt u ook de historische stad Groningen bezoeken (of zelfs overnachten). Aanschouw de fraaie vergezichten over de landerijen, de grote boerderijen, oude wierdedorpjes met middeleeuwse kerken en ook historische attracties zoals statige borgen.

Wat kan ik voor u doen?

U krijgt via Ontdek Noord Groningen een vakantieplan op maat met een accommodatie die u zelf online via het plan kunt boeken. Het gaat om een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement (geen camping) die als uitvalsbasis dient om de omgeving te verkennen. Dat kan één bestemming zijn maar net zo goed meerdere, verspreid over dit deel van de provincie en mogelijk de stad. Als u naast mooie plekken bezichtigen ook af en toe eens actief wilt zijn zoals fietsen en/of wandelen dan kan dat zeker. Ik kan voor beide activiteiten mogelijke routes aandragen (inclusief interactieve kaarten) waardoor u de omgeving op een rustiger tempo kunt bekijken.

Of wilt u op treinrondreis?

Het klinkt op zich raar maar als u wilt dan kunt u ook een rondreis maken gebruik makend van het openbaar vervoer. Noord Groningen is dan een plattelandsgebied met kleine en grotere dorpen, het heeft wel twee spoorlijnen en meerdere buslijnen. Dat zou vooral een idee zijn als u bijvoorbeeld liever in een dorp overnacht ipv de wat drukkere stad en bijvoorbeeld graag wandelt op het platteland. Prima hotels en b&b's zijn er ook in plaatsen langs de spoorlijnen en er zijn een hoop leuke routes te lopen vanuit treinstations in deze contreien. Een alternatief is verblijven in de stad en vandaaruit uitstapjes maken naar het Groninger land. Kijk in dat geval bij een citytrip naar Groningen.

Geïnteresseerd?

Dorp in Noord Groningen
foto


Enkele impressies

Terug naar:

→ Vakanties en rondreizen

© 2020-2021 — Ontdek Noord Groningen