B&B Het Ellerhoes

Kamer boeken in B&B het Ellerhoes in Ellerhuizen vlakbij Bedum, Groningen B&B het Ellerhoes in Ellerhuizen vlakbij Bedum, Groningen Het Centrale Woldgebied in Groningen Winkels en café's in Bedum, Groningen Kerk van Noordwolde in Groningen Het dorp Zuidwolde in Groningen Het kerkje van Westerdijkshorn in het Centrale Woldgebied van Groningen Brug, molen en restaurant van Onderdendam in Groningen Oude Diepje in het Reitdiepgebied, Groningen Café bij het water in Winsum, Groningen Schoolgebouw van Groot Wetsinge in Groningen Museum Helmantel in Fivelingo, Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten in het buurtschap Ellerhuizen


Het Ellerhoes is een b&b in het buurtschap Ellerhuizen, vlakbij Bedum, één van de grotere dorpen in de regio. De bed and breakfast is landelijk gesitueerd in een fraaie boerderij. In de directe omgeving treft u meerdere mooie boerderijen waar de nodige paarden in de wei staan. Het nabij gelegen Bedum heeft een gezellig compact centrum en één van de oudere middeleeuwse kerken in de regio. Deze streek heet het Centrale Woldgebied maar de cultuurlandschappen Fivelingo en het Reitdiepgebied liggen ook vlakbij. In de omgeving zijn ook de nodige trekpleisters. Denk aan de tientallen middeleeuwse kerken in de provincie maar ook aan historische attracties als de Menkemaborg in Uithuizen, Museum Helmantel en het beschermde dorpsgezicht van Winsum, een plaats die recent nog is gekozen als mooiste dorp van het land. De stad Groningen kunt u uiteraard ook bezoeken want dat ligt relatief vlakbij.

Eten en drinken: Uit eten gaan kan in het nabijgelegen Zuidwolde waar u kunt plaatsnemen in het authentieke eetcafé Moeke Vaatstra dat ook een mooi terras bij het water heeft. In het eveneens nabijgelegen en grotere dorp Bedum zijn nog veel meer opties. Ook treft u daar supermarkten.


De locatie
In het geval u de pagina op een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de interactieve kaart


Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Bedum in Groningen Vakantiebestemming Onderdendam in Groningen Vakantiebestemming stad GroningenWandelroute (ook in te vullen als korte fietsroute)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Ellerhuizen ligt aan één van deze routes. Dat is rondwandeling door dit deel van het Centrale Woldgebied via het grotere dorp Bedum en de kleinere dorpjes Zuidwolde en Noordwolde.

groen vlak Wandelen in Noordwolde groen vlakFietsroute

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Ellerhuizen ligt aan één van die routes. De tweede route bevindt zich op enkele kilometers van dit buurtschap. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

Fietsen langs boerderijen in het Reitdiepgebied en het Centrale Woldgebied groen vlak Fietsen in het Centrale Woldgebied
Terug naar bestemming:

→ Centrale WoldgebiedTerug naar accommodaties:

→ B&B's in Noord Groningen

→ Fraaie b&b's op het Groninger platteland

→ B&B's en appartementen in een boerderij

© 2020-2024 — Ontdek Noord Groningen