B&B Finisterre

B&B Finisterre in Saaxumhuizen, Groningen Het dorpje Saaxumhuizen in Groningen Hotel boeken via Ontdek Noord Groningen Kerk en molen van Eenrum op het Hogeland van Groningen Kerk van Baflo op het Hogeland van Groningen Het dorpje Westernieland in Groningen Historisch huis en b&b in Pieterburen, Groningen Zeehondencentrum Pieterburen in Groningen Het dorpje Den Andel in Groningen Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum, Groningen Noordpolderzijl aan de kust van Groningen Café bij het water in Winsum, Groningen Boerderij op het Hogeland van Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Overnachten in het kleine dorpje Saaxumhuizen

Finisterre is een bed and breakfast in Saaxumhuizen, een klein dorpje op het Groninger Hogeland en heeft als blikvanger de 19e eeuwse kerk. De b&b staat in het pittoreske doodlopende straatje tegenover deze kerk. Horecagelegenheden in de omgeving vindt u onder andere in Eenrum, Pieterburen en Baflo. Direct in de buurt vindt u enkele fraaie dorpen als Pieterburen met haar zeehondencentrum en Domies Toen, Eenrum met de Notoarestoen (arboretum) en Abraham's Mostermakerij en Winsum, recent nog verkozen tot mooiste dorp van Nederland. In de omtrek zijn ook tal van oude kerken te zien in Eenrum, Pieterburen, Westernieland, Den Andel, Baflo en Warffum. In Warffum kunt u tevens Openluchtmuseum het Hoogeland bezichtigen en wat bijvoorbeeld wat verder weg de statige Menkemaborg in Uithuizen. Een dagje de stad Groningen bezoeken kan uiteraard ook. De afstanden naar de trekpleisters in Noord Groningen zijn altijd relatief beperkt of zelfs kort.


Boeken en/of meer informatie?


Hotel
fotoDe locatie

Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Eenrum in Groningen Vakantiebestemming Pieterburen in Groningen Vakantiebestemming Warffum in GroningenWandelroutes (ook in te vullen als korte fietsroute)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Saaxumhuizen ligt aan twee van die routes waarvan de eerste een rondwandeling is via Eenrum, Pieterburen en Westernieland. De tweede gaat van a naar b, namelijk van Warffum naar Baflo via Den Andel, Saaxumhuizen en Eenrum. In dat geval loopt u eerst het deel van de route naar Baflo, neemt daar de trein naar Warffum en wandelt dan het traject terug naar de b&b.

Wandelen in Pieterburen groen vlak Wandelen in SaaxumhuizenFietsroute

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Het dorpje Saaxumhuizen ligt aan één van die routes. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

groen vlak Fietsen op het Hogeland groen vlak
Terug naar bestemming:

→ Het HogelandTerug naar accommodaties:

→ Overnachten in Noord Groningen

→ Fraaie b&b's op het Groninger platteland

© 2020-2021 — Ontdek Noord Groningen