B&B Lentemaheerd

De Lentemaheerd in Uithuizermeeden, Groningen Kerk van Uithuizermeeden in Groningen Hotel boeken via Ontdek Noord Groningen Rensumaborg in het dorp Uithuizermeeden, Groningen Landschap het Hogeland van Groningen Winkelstraat in het dorp Uithuizen, Groningen De historische Menkemaborg en het Schathoes in Uithuizen, Groningen Villa's in Usquert, Hogeland van Groningen Molen in het openluchtmuseum van Warffum in Groningen De Noordkaap op de dijk van het Hogeland in Groningen Noordpolderzijl aan de kust van Groningen Hoge der A en Lage der A in de stad Groningen

Landelijk overnachten in Uithuizermeeden

De Lentemaheerd is een fraaie boerderij die is ingericht met accommodaties op basis van bed and breakfast. Op het terrein bevindt zich ook nog een prima camping. Het landgoed is gesitueerd aan de rand van Uithuizermeeden op het Hogeland van Groningen. In dit dorp vindt u een zeer mooie witte middeleeuwse kerk en de Rensumaborg die niet te bezichtigen is maar waar u wel over de bospaden kunt wandelen. De prachtige Menkemaborg die in het nabijgelegen Uithuizen te vinden is, is wel een historische bezoekersattractie. In deze contreien zijn tevens tal van oude kerken te zien zoals hier in Uithuizermeeden maar bijvoorbeeld ook in Uithuizen, Oldenzijl en Zandeweer om er enkelen te noemen. Rijd, fiets of wandel noordwaarts en u komt langs uitgestrekte akkers al vrij snel bij de dijk en dus de Waddenzee uit. De stad Groningen kunt u uiteraard ook bezoeken en dat kan ook per spoor. Vanuit Uithuizermeeden of het eveneens nabij gelegen Roodeschool kunt u namelijk direct en frequent met de trein naar de grote stad reizen. Een dagje naar het eiland Borkum kan ook per trein. De trein rijdt enkele keren per dag door naar de Eemshaven waar die boot vertrekt.


Boeken en/of meer informatie?


Hotel
fotoDe locatie

Enkele plaatsen in de omgeving

Vakantiebestemming Uithuizen in Groningen Vakantiebestemming Usquert in Groningen Vakantiebestemming Warffum in GroningenWandelroute (ook in te vullen als korte fietsroute)

Op de website staan de nodige wandelroutes. Het dorp ligt aan één van die routes. Dat is een rondwandeling vanuit Uithuizen langs de Menkemaborg en het landgoed van de Rensumaborg in Uithuizermeeden.

groen vlak Wandelen in Uithuizen groen vlakFietsroutes

Op de website staan ook een aantal fietsroutes. Uithuizermeeden ligt aan de eerste twee hieronder beschreven routes. De derde komt door Roodeschool, een dorpje dat ook vlakbij de Lentemaheerd ligt. Gezien het uitgebreide wegen -en fietspadennet zijn er echter tal van korte en langere routes te fietsen.

Fietsen bij de Noordkaap Fietsen in Middelstum Fietsen in Oosteinde
→ Terug naar het Hogeland

→ Terug naar Overnachten in Groningen

© 2020-2021 — Ontdek Noord Groningen